Näsum
Familjen Sibbesson har odlat jordgubbar sedan 1930-talet, 2008 startade bröderna Ingemar och Bengt Sibbesson aktiebolaget Bröderna Sibbesson AB. I februari 2015 gick Bengts tre barn, Håkan, Emma och Erik in som delägare i företaget och det finns alltid planer på att utöka och förbättra verksamheten.

DSC_0056-cmyk-web– Vårt mål är att producera produkter med bästa kvalitet och erbjuda en god service till våra kunder, Vi försöker alltid att ligga i framkant både vad det gäller nya bärsorter och utvecklingen av nya odlingstekniker berättar Erik och Håkan Sibbesson som är odlingsansvariga på företaget. Till exempel har Br. Sibbesson investerat i flera odlingstunnlar som skyddar våra hallon från oväder och vind, och för att förlänga säsongen.

Bröderna Sibbesson odlar främst jordgubbar, sommar- och hösthallon, men provar även i år på att odla dill och gräslök. I gårdsbutiken säljer de saft och sylt gjord på de egna bären, och de har även försäljning av pellets. Under vinterhalvåret ägnar de sig mer åt sin skogsentreprenad där de sköter skogskörslor åt Trolle Ljungby gods.
– Vi strävar alltid efter att sälja naturliga och bra produkter, producerade på ett miljövänligt sätt till våra kunder, från jord till bord, säger Emma, som är personal- och ekonomiansvarig.

Märket Svenskt Sigill som finns på våra askar garanterar att produktionen skett enligt IP-standardens Sigillnivå, med hög livsmedelssäkerhet, god djuromsorg och miljöansvar. F.o.m 2014 är företaget även klimatcertifierat. Bröderna Sibbesson följer upp förra årets lyckade Hallonfrossa med en ny första lördagen i augusti. Dagen bjuder på grillning, fika, aktiviteter för hela familjen och framförallt självplockning av Sibbessons läckra hallon.

INFO-Bladet tackar Bröderna Sibbesson för de goda jordgubbarna de producerar och hoppas att Hallonfrossan den 1:e augusti blir en succé!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelVälbesökt Hantverksdag i Västanå
Nästa artikelParanormal Crew Sweden undersöker det övernaturliga