Bromölla
Den 1 april Grundades Bromölla Discgolfklubb! Föreningen skall bedriva tränings- och tävlingsverksamhet inom Discgolf (Frisbeegolf) och har sitt säte i Bromölla.
Initiativtagaren Jesper Lundmark har länge filat på idén att introducera Discgolf i kommunen och gör nu slag i saken.
Men vad är Discgolf?
Discgolf påminner om traditionell golf, men spelarna använder en disc eller frisbee istället för boll och klubba, Spelet börjar med att en golfdisc kastas från ett tee-område och slutar när discen landar i en korg som fungerar som hålet på en golfbana. Korgen består av ett metallrör som sträcker sig upp från marken med kedjor och en korg som discen landar i. Under spelets gång går spelaren dit discen har landat och kastar igen tills discen ligger i korgen. Målet är att klara banan med så få kast som möjligt.
”Jag har klurat på detta länge men nu ska det ska bli roligt att komma igång på riktigt med föreningsverksamhet!” Säger Jesper.
Föreningens ambition är att få till en egen bana i kommunen och har därför börjat undersöka förutsättningarna för en sådan och tagit kontakt med olika markägare för att hitta en bra plats att etablera en sådan. Föreningen kommer söka samarbete med både kommunen och näringslivet för att banan skall bli verklighet. Men till dess man ordnat en bana så kan man ändå bedriva verksamhet genom att sätta upp tillfälliga banor i grönområden men också använda sig av närliggande bana i Sölvesborg.
”Vi har god kontakt med Pegasus Discgolfklubb som föreningen i Sölvesborg heter och kommer samarbeta i olika frågor för att stärka förutsättningarna för Discgolf i regionen!” Säger Ordförande Jesper Lundmark.

Har du några funderingar gällande föreningen kan du kontakta Jesper.

Den 1/4 satte man upp en egen liten 4-hålsbana på Strandängens badplats och spelade på den tillsammans med flera deltagare från Pegasus Discgolfklubb. Därefter hade man ett konstituerande årsmöte där man grundade föreningen, beslutade om stadgar, valde styrelse och fastställde verksamhetsplan för 2024.
Mer information finns att hitta på föreningens facebooksida eller genom att ta kontakt med Jesper Lundmark på nedan kontaktuppgifter:
Telefon: 0706682917
Mail: jesper.lundmark@opiac.se

Foto: Privat

Föregående artikelNy butik och showrum i Bromölla
Nästa artikelKanal och järnvägsfestival