Bromölla
Gillar du gott grillat kött, heminredning och naturliga produkter för hemmet så ska du göra ett besök hos Frida Samek och David Svensson. I en nyrenoverad byggnad på tomten på Byvägen 19 i Gualöv startades Mylinum- som står för min och produkter från det användbara naturliga linet.

_DSC4764-cmyk-webNär David och Frida köpte huset så startades en resa med mycket slit och renovering. Huset visade sig innehålla delar från 17-1800talet. Man kunde se det på detaljer som stora tegelstenar som fanns i närliggande kyrkor.

Pampiga handbilade takbjälkar täckta av kol under dåvarande tak och vackra gamla väggar med handslaget tegel var några av de fantastiska fynd de gjorde. Eftersom David driver Svenssons byggnadsvård så är komplementet med en butik bra. Här kan kunderna se lite prover på material och handla till inredningen efter renovering.  Äldre produkter möter ny och det utlovas något för alla. Passa på att titta på de handsmidda detaljer som man har i sortimenet.

Gör ett besök nu och missa inte att inhandla riktig grillkol av furu från tjärbrännarna. Det är en biprodukt som man får när man tar fram tjära. Grillkolen har ett mycket högre energiinnehåll än vanlig grillkol och luktar helt fantastiskt. Inte nog med det, det finns även både kryddor och flera spännande oljor som kan ge köttet ännu bättre smak.

Har ni problem med att hitta den där speciella presenten för någon som har allt kolla in Nocolas Vahés produkter. Eller för barnen Mailegs underbara möss och dockor med möbler.
Så nu väntar Frida och David med butiken fylld av trevligheter. Väl värt ett besök i sommar!

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelIvetofta Hembygdsförening väcker sitt kulturarv
Nästa artikelVälbesökt Hantverksdag i Västanå