Omge dig med personer som ger dig energi

Augusti har sprungit iväg och semestrarna har för de flesta tagit slut. Det är dags att komma tillbaka till rutiner och vardagen.
Sommaren och semestern är något som många längtar till, men när man har varit där ett tag kan jag längta tillbaka till vardagen och allt den har att erbjuda. Även om vissa dagar kan bli stressiga med hämtning på förskolan, få i barnen lite mat och sedan vidare till deras kvällsaktiviteter så är det ändå någon viss charm i det. Att pussla ihop vardagen gör att jag kan känna mer uppskattning över de helgerna vi har lediga tillsammans.
Alla aktiviteter startar upp igen och barnen får träffa många efterlängtade kompisar, men inte är det bara barnen som ser framemot aktiviteterna. Vi föräldrar har även lärt känna många fina vänner genom barnen. Visst är det häftigt att man genom barnen skapar så mycket nya kontakter. Jag tror det är lätt att man stänger sig lite från att prata med nytt folk och ta kontakt, men barnen har inte den spärren som vi har. Vilket gynnar oss vuxna som då kan skapa kontakt med andra vuxna genom barnen. Dessa fina relationer kan tillexempel ske via BVC, förskolan, fotbollen, dansen eller varför inte på lekparken.
Något jag tycker man ska ta med sig är att det aldrig är försent att skapa nya relationer. Var inte rädd för att prata med nya människor, utan ge det en chans. Kanske är det just den personen som du börjar prata med som kommer vara viktig för dig senare i livet.

Text: Patricia Lundin

Föregående artikelSolsidan på sommaräventyr med buss
Nästa artikelÅh inte nu igen! På själva julafton….