Bromölla
Solsidan i Bromölla har önskat att kunna ta sig runt med buss utanför kommunen för att kunna hitta på gemensamma aktiviteter.
I början av sommaren fick Solsidan låna kvarngårdens buss, utflykten blev en tur till Eriksberg för att kolla på djuren och sedan tillsammans vidare mot Svängsta för att sjunga och dansa med Danne Stråhed och Olle Jönsson. Utflykten uppskattades av hela gänget och i bussen sjöng de glatt allsång. Tack vare bidrag från Lions och Svenska kyrkan kunde Solsidan åka ut på en andra tur som blev med Listermackens buss. Det blev en härlig tur igenom bland annat Råby, Näsum och Barum innan de åkte färjan över till IVÖ. På IVÖ kollade de på ankorna och åt god mat. Efter de tagit sig tillbaka med Ivöfärjan, körde bussen vidare till Kjuge, Trolle Ljungby, Årup och sedan en byarunda innan det var dags att åka hem till Solsidan.
Solsidan har efter detta åkt flera turer med lister mackens buss bland annat till Eriksgården i Sjöbo, grillkväll hemma hos Emelie Svenssons föräldrar, turer till Råby för att titta på Alpackorna och solnedgång, goda glassar har intagits. De har varit på älgsafari och åkt runt och kollat på naturen.
Solsidan har inte påverkats av att det varit en sommar med lite sämre väder än vanligt. Utan istället har de njutit av alla sina utflykter. Solsidan vill tacka Lions och Svenska Kyrkan för att de sponsrat med bussen. Tack vare detta har alla på Solsidan kunnat vara delaktiga i att hitta på massa roliga aktiviteter och kunna umgås gemensamt. En semester där de kunnat se mycket mer och ha många fina minnen att titta tillbaka på.
Text: Patricia Lundin
Foto: Privat

Föregående artikelBarnfestival med lek, skratt och glädje!!
Nästa artikelNjut av vardagen och uppskatta den lediga tiden