Bromölla
I slutet på april vreds kranen på och Näsum fick ta del av Sveriges godaste vatten. Den nya ledningen förser orten med vatten från Bromölla, något som varit efterlängtat.

Bild2_cmykRedan för tio år sedan lyftes behovet av en ny vattenförsörjning till Näsum, men det var först för två år sedan som arbetet började med att gräva ned vattenledningen från Bromölla. Nu är arbetet klart och påkopplingen invigdes genom att kommunalrådet Jenny Önnevik höll tal och öppnade kranen på en vattenpost.

– Näsum är en ort som har så mycket att erbjuda och som utmärker sig inom både kultur och utveckling, sade Jenny bland annat i sitt tal. Elever från Näsums skola underhöll med trevliga sånger kopplade till vatten och visade upp sina vattenkunskaper. Till exempel så dricker en tall 1000 liter vatten per dygn.

Jenny Önnevik vred på kranen så att vattnet porlade ur vattenposten. Flaskor delades ut och alla som ville fick chans att smaka på det nya vattnet. Det dröjde inte många klunkar innan reaktionerna hördes genom den samlade folkskaran.

Bild3_cmyk”Jättegott!” och ”Jag ska aldrig mer dricka mjölk!” var deklarationer som hördes bland de förtjusta skoleleverna. Och det är inte konstigt. Bromölla blev utsett att ha Sveriges godaste vatten år 2015, av branschorganisationen Svenskt Vatten, och nu får även Näsumborna njuta av riktigt lyxvatten.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHumleskolans uppfinnare till final i Stockholm
Nästa artikelGamla urklipp blev hemvändardagens stora samtalsämne