Mormors Bakeri är beläget i Nötabråne utanför Asarum.

Önskar du äta vegetarisk mat, hembakta kakor och har hela familjen med dig som ska underhållas? Mormors Bakeri är kulturhuset som rymmer både café, restaurang, visar konst och erbjuder B&B. Det är då platsen just för er!

Det är beläget 10 km från Karlshamns centrum, i ett gammalt fint trähus från 1875. Utav kärlek till Blekinges vackra natur och gamla byggnadstraditioner har Paulina och Sören valt att här skapa sin plats, just i Nötabråne.

Här serveras buffé.

Tillsammans har de dottern Rose som är tre år och de har inrett stället med lekrum, gamla målningar från orten och saker från den lokala loppisen. Det har alltid varit en dröm för Paulina att öppna ett eget ställe, då hon är uppväxt med att hennes mamma jobbat i branschen. Livsglädje och sundhet är ledord för paret.

– Vegetarisk mat smakar gott och vi ser efter planeten då vi äter växter och inte djur, säger Paulina. Hållbarhet är väldigt viktigt för de på Mormors Bakeri. Väldigt lite går till spillo, då all överbliven mat som lagats med kärlek säljs billigt för 20 kr kilot här på söndagskvällar kl 19.30.

Maten håller hög kvalité och är till priser man har råd att betala. För vad sägs om frukost för 49 kr, lunch 69 kr och härligt vegetarisk middagsbuffet, med allt du orkar äta för 89 kr? Vill du fika finns den 2000 kvm stora trädgården hela sommaren där kaffet kostar en tjuga och kaffe med tårta kan avnjutas för 50 kr. På torsdag och lördagkvällar kan du även komma och njuta av livemusik i den lummiga trädgården. Om du sedan förälskar dig i Mormors Bakeri och naturen i Långasjönäs Naturreservat, kan du stanna över natten i någon av de åtta rummen för 350 kr inklusive frukost.

Familjen samlad.

Men här nöjer de sig inte med bara det. Paret driver även ”Blekinges Fruktträd Plantskola” och säljer klimatsäkrade fruktträd i sitt trädgårdscafé. De samarbetar med Stora COOP i Karlshamn, så träden återfinns även där. Mormors Bakeri hittar du på Nötabrånevägen 28 i Asarum och det är öppet från onsdag till söndag under hela året. Det går även bra att ringa Mormors Bakeri om du vill beställa bord, rum – eller fruktträd.

Besök gärna hemsidorna blekingefrukttradplantskola.se och mormorsbakeri.se Där kan du se vilken mat som serveras. På Instagram kan du se vackra bilder och på Facebooksidan kan du läsa mycket positiv feedback som givits under den korta tid som de haft öppet. En given succé som betygsatts femstjärnigt!

Text: Ann-Margreth Färmnell
Foto: Lia Hörner

Föregående artikelGratis musikarrangemang i Mörrum
Nästa artikelInvigning vid Blåsegylet, Halen 10 maj