Malin Nordgren Hansson, Caroline Graneheim, Linnea Liliekvist och Diosmar Jardines Cuervo anordnar aktiviteter i sommar.

Bromölla
För den som är mellan 6 och 16 år kommer ha mycket att se fram emot i sommar när kommunen arrangerar gratis sommarlovsaktiviteter från vecka 27 till och med vecka 32.

Det är nu andra året i rad som Sveriges kommuner får ta del av bidraget från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF). Det gör det möjligt att arrangera mängder av aktiviteter utöver Bromölla kommuns årliga sommarläger.

Linnea Liliekvist, kultursamordnare berättar att efter sommarlägret har varit så kommer alla dessa aktiviteter igång runt om i Bromölla och de är alla gratis att medverka i.

-Vi kommer bland annat att ha teater, pyssel där man får skapa sin egen drömfångare, sagor och måleri för de yngre. Man kommer även att få testa på poddradio, säger Caroline Graneheim, aktivitetssamordnare. Diosmar Jardines Cuervo fyller i att det även skall hållas workshops och pyssel vid Tianshallen som även han är aktivitetssamordnare för.

Malin Nordgren Hansson berättar att man vid två tillfällen kommer att kunna trycka posters med olika sorters material, bubbelplast, vitkålshuvud eller varför inte med disktrasor?

Under sommaren kommer man även få möjlighet att fiska i Skräbbleån och Ivösjön när det arrangeras i fyra dagar.

Diosmar berättar att detta är ett lyft för kommunen, barn är rastlösa och det efterfrågas roliga och häftiga aktiviteter.

Förutom dessa aktiviteter kommer man även kunna testa på skuggdjur, sparkcykeldagar, balett, skrivarkurs, live action film och mycket mer!

För fullständigt program, gå in på: www.bromolla.se/sommarlovsaktiviteter

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelÅrkurs 4 i Mörrum besökte Stålagården
Nästa artikelVästra Blekinge Vykortsklubb ger ut ny bok