Musse hälsar er välkomna

Bromölla
Mekonomens Bilverkstad föredetta Tommys Bil har nu börjat sälja begagnade bilar.
Bra med bilförsäljning och bilverkstad under samma tak. Det är tryggt för kunden och man vet vad man säljer efter en mycket noggrann genomgång av bilarna säger Musse som tog över Tommys bil i januari 2020.
Musse gick fordonsutbildningen i Växjö och på helger och lov jobbade han på sin pappas bilverkstad i Hovmantorp, där gjorde han även sin praktik.
– Hur hamnade du i Bromölla frågade jag?
– En kund från Hovmantorp lämnade in sin bil för en reparation och berättade att hans bror Magnus skulle lägga ner sin bilverkstad i Bromölla.
Musse som alltid velat starta eget företag slog till och tog över Tommys bil för 4 år sedan. I början var det tufft på grund av nytt område, nya människor och corona. Kunderna ska ju lära känna mig och få förtroende säger en lugn, trevlig och tillmötesgående Musse och ler.
Fast även om det var tufft så var han nöjd med resultatet. Första året omsatte företaget 2.9 miljoner kronor och under 2023 6.4 miljoner kronor. 2024 är målet en omsättning på 9 miljoner och med den ökningen företaget gjort så ska det inte vara omöjligt säger Musse.
Tre anställda i företaget servar och reparerar alla bilmärken och sedan några månader tillbaka har man också börjat med bilförsäljning vilket Musse brinner för. Han har alltid sett upp till de större företagen som kan erbjuda kunden allt på samma plats. Det ska vara tryggt för en kund att köpa en bil och enligt konsumentköplagen erbjuder Mekonomen Bilverkstad köp-garanti direkt från dem och man kan också lägga till och köpa en extra garanti från ett externt bolag som de samarbetar med. Just nu finns 15 begagnade bilar till salu.
Vi sitter i kundmottagningen och pratar och där kan man också köpa bilvårdsprodukter.
Företaget satsar mycket på miljön och använder miljövänliga produkter så mycket det går och det sorteras noga. All belysning är utbytt till ledbelysning. Musse fortsätter berätta att det är viktigt med personlig service och ibland händer det att han kör hem kunder när de lämnar bilen och hämtar kunden när bilen är klar, ibland handlar det om tre mils körning enkel resa. Mekonomen Bilverkstad är en godkänd verkstad som upp-fyller alla lagar och regler och som kontrolleras två gånger om året. Ibland får man obokade besök då stickprov görs på utfört arbete på kundens bil och att allt dokumenteras. Det är jätteviktigt att dokumentera allt från information, offert och vad man har kommit överens om så kunden känner sig nöjd och trygg och så det inte blir några missförstånd. Extra noga är det med nyckelkvitton till kund som de måste ha med sig när de ska hämta sin bil. Två gånger har det hänt att någon har försökt hämta ut en bil utan nyckel-kvitto och då har inte bilen
lämnats ut och det var tur det för båda gångerna så var det inte ägaren själv utan någon som försökte göra något olagligt.
– Hur ser framtiden ut frågar jag?
– Att vi ska bli ännu bättre på det vi gör och just nu går de anställda på utbildning för att få jobba med elbilar.
Behöver ni lämna er bil för reparation och service eller funderar ni på att byta bil och köpa en bättre begagnad bil. Besök då Mekonomen Bilverkstad i Bromölla före detta Tommys Bil.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelBromölla, orten med två högkompetenta optiker … i samma butik!
Nästa artikelSimkunnigheten minskar… En livsviktig kunskap