Britt tillsammans med kunden Hans-Åke

Bromölla
INFO-Bladet träffar Catti Bertilsson och Britt Stenlund på Juhlins optik, i Bromölla centrum. Britt, som redan hunnit etablera sig som optiker på sin nya arbetsplats, sedan ett par veckor tillbaka.
– Efter att Catti, som numera driver Juhlins Optik, sökte ytterligare en optiker, så kändes det spännande att få vara med på den resan som Catti erbjöd, berättar Britt.
– Förutom modernisering av butik och nytt journalsystem så lockade även Juhlins rykte i branschen, som är väldigt gott. Det var helt rätt i tiden och med mina erfarenheter och kunskaper, så passade det perfekt att jobba med Catti, Karin och Pär Juhlin, berättar Britt.
Catti berättar att de får en hel del samtal till butiken, från Britts tidigare kunder och de ringer och frågar: Är det hos er Britt börjat, då vill jag boka en tid! Det om något är väl ett bevis på att vi fått rätt person på rätt plats?!

Pär Juhlin optiker

– Trots att man, som optiker, jobbar med samma uppgifter, måste man ändå lära känna utrustningen. Men det går ganska snabbt att komma in i nya rutiner, säger Britt och ler. 34 år som utbildad optiker sitter tryggt i ryggraden.
Men det är också viktigt att hålla sig uppdaterad i t ex samarbetet med ögonläkarna, remisser som ska hamna rätt m m. Olika regioner har olika rutiner, berättar Britt som närmast kommer från en butik i Karlshamn.
Britt tycker också att det är roligt att få hjälpa till med att prova ut bågar och hon har upplevt många olika stilar och trender genom åren. Hon skrattar till.
– Ja, några år var bågarna supersmala och tunna, för att någon säsong senare vara stora och markerade med breda skalmar.
Även utbudet av linser har utvecklats, och det finns numera linser för, nästan, alla behov.
– Utvecklingen går snabbt inom både glas och linser, säger Catti, och vi ser alltid till att vidareutbilda oss genom kurser och/eller mässor. Vi samarbetar med de bästa glasleverantörerna och handplockar kända märken av moderna glasögonbågar.
-De som under många år varit kunder hos Pär Juhlin, kan andas ut. Han fortsätter som optiker ett bra tag till. Flera av våra kunder började gå hos Pär, som barn, och nu ser vi nästa generation komma för undersökning eller körkortskoll hos honom. Pär tog ju själv över butiken efter sin pappa en gång, och tycker det känns bra att butiken nu lever vidare, i samma anda, i Cattis regi.
Genom att ha tillgång till två erfarna och kompetenta optiker, så kan man nu erbjuda undersökningar alla vardagar. Ökad tillgänglighet innebär också kortare kötid, vilket många kunder uppskattar. Sedan någon vecka tillbaka, kan man även boka sin tid på webb-sidan, vilket är smidigt för både kund och personal. Men naturligtvis går det fortfarande bra att ringa oss.
– Hos oss finns alltid en optiker på plats i butiken, poängterar Catti. Vi tycker att det är viktigt med direktkontakten emellan kund och optiker, för alla de frågor och funderingar som kan framkomma under en undersökning. En kontakt som medför extra trygghet för kunden. Vi är ju stolta över, och vill värna om, vårt goda rykte!

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelSammanslagning mellan Elon och Elon Ljud & Bild
Nästa artikelMekonomen Bilverkstad – en ny affärsidé