Vimmel på mässan.

163 unga entreprenörer ställde ut på Blekinge Convention Center i Ronneby den 28:e mars.

Mässlokalen var full av besökare och entusiastiska gymnasieelever som ville berätta om sina UF-företag. Framtidens unga företagare presenteras här och de stöttats av Ung Företagsamhet och Svenskt Näringsliv som ser detta som en investering i framtiden. Och vilka fantastiska affärsideér de har.

Till vänster i bild med rosett är vinnande företaget Stadsboxen UF..

Mässan invigdes med tal av landshövning Sten Nordin som ville lyfta fram hur viktigt det var med unga entreprenörer och sedan uppträde trollkarlen Douglas Nordenbelt känd från tv-programmet Talang.

Stämningen var på topp och det märks att miljö, hälsa och erbjudande av tjänster var populärt att knyta an till inom dessa företag. Först delades pris för Årets affärsplan ut och det gick till Confesti UF, som fixar barnkalas, och det drivs av Fellisa Mejias Stensmark och Julia Lindström Norrman på Ehrensvärdska gymnasiet. Och priset för Årets Webb gick till Carlskrona Coast UF, som designat kökshanddukar med motiv från Karlskronas världsarv. Det drivs av Matilda Steneld på Af Chapmangymnasiet.

Den stora vinnaren av Årets UF Företag blev Stadsboxen UF som får representera regionen på SM i Stockholm. Det drivs av på Linnea Saleskog och Bianca Kertby på Aspero Idrottsgymnasium, Karlskrona. De saluför exklusiva presentboxar med varor från lokala småföretag. Juryns motivering var ”Att de tänker utanför boxen” och skapar affärsnytta för leverantörer och kunder. Om ni är nyfikna på några av dessa unga företagare så har de flesta skaffat sidor på Facebook och Instagram där de marknadsför sig.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelVandra Blekingeleden med Niklas Kämpargård
Nästa artikelNationalparken på Lokstallarna gjorde succé