Sabri
Sabri utanför sin frisörsalong på Tiansvägen i Bromölla. Foto: Daniel Sverkersson

Bromölla
Vi träffade Sabri Kadro, ursprungligen från Kurdistan som efter flykt från kriget slutligen bosatte sig, tillsammans med sin familj i Sverige. Han har flera års erfarenhet inom yrket som frisör och precis som sin far, fortsätter han i samma spår.

När vi besöker den lilla frisörsalongen på Tians väg i Bromölla, som förr var en second-hand butik, möts vi av en glad person, Sabri. Från början är Sabri från Kurdistan, som är en provins till Iran. Han har jobbat som frisör i tjugofem år och yrket tog han efter sin far.

Hela familjen, som består av hans fru och deras tre barn flyttade till Sverige för nästan tre år sedan, barnen går i skolan och hans fru studerar, men resan dit var lång. Han berättar att hela familjen bodde i Dubai och även där jobbade han som frisör, men efter oroligheterna kom tvingades dom till flykt genom bland annat Turkiet och Grekland, senare Malmö, slutligen Bromölla. Sedan september ett år tillbaka har han drivit sin egna verksamhet, ”Bromölla Frisör”. Han startade upp företaget själv, men hade även hjälp av släkt, vänner och bekanta att komma igång.

Sabri
En ny kund passade på att fixa frisyren denna dag då vi besökte Sabri.

Sabri berättar att det är många som kommer till honom för att klippa sig, däribland många svenskar och det är bara positivt för att bli bättre på språket då han tycker det är viktigt att kunna svenska. Han har ett brett verksamhetsområde då han klipper folk i alla åldrar, både män, kvinnor och barn, färgar hår och skäggtrimning.
Vi frågade vad han tyckte om Bromölla, svaret var att Bromölla är centralt och bra, nära till Malmö och kontinenten.

Vi på INFO-Bladet önskar Sabri ett stort lycka till med sin verksamhet fortsättningsvis.

Text & Bild:
Daniel Sverkersson

Föregående artikelBromölla Seniorfestival 2016 invigd!
Nästa artikelLokal, färsk mjölk i flaska