SAY Kommunikation & Event ägs och drivs av Therese Håkansson och Mathilda Lindqvist.

Bromölla
Vi besöker SAY Kommunikation & Event, en nystartad byrå som ägs och drivs av duon Therese Håkansson och Mathilda Lindqvist.
En kommunikationsbyrå som gör allt som en klassisk byrå gör men med lite mer edge, lite mer mod och mycket mer känsla.
Tjejerna startade sin verksamhet i slutet av 2023 och har sedan dess hunnit komma väl på plats i sina nyrenoverade lokaler på Industrigatan i Bromölla.
– Vi sitter mitt i ett industriområde, berättar Mathilda. Det kan man kanske tycka är en udda placering för en verksamhet som arbetar med mjuka värden men enligt oss är det fantastiskt! Vi älskar att jobba med kontraster – det mjuka mot det hårda och ruffa. Det är precis det som vi vill förmedla med vårt kontor här.
De berättar om tanken att finnas där kunden finns för att på så sätt göra kontakten med en byrå mer okomplicerad.
– Vi vill att man ska känna sig välkommen att bara komma in på en kaffe och diskutera de behov som finns i verksamheten. Avskalat och okomplicerat på ett språk som fungerar för alla, säger Therese. Närheten till den lokala kunden är viktig men vi är även placerade på ett geografiskt läge som gör det enkelt att ta sig hit, mitt på gränsen mellan Skåne och Blekinge med både E22 och lokaltrafik precis runt hörnet.
• Sen är vi såklart ute hos kund också, det är fantastiskt med de olika typer av verksamheter vi möter och att vara på plats hos kunden är otroligt viktigt för att få rätt touch och tonalitet på kommunikationen, fortsätter Therese.
I dagsläget hjälper SAY flera lokala kunder med att stärka sina varumärken på sociala medier. De berättar att många av deras kunder är medvetna om att de bör synas mer och förstår värdet av att använda sociala medier som en kanal för marknadsföring. Men de har inte alltid resurserna internt för att komma igång eller upprätthålla ett regelbundet flöde. Då kan SAY komma in och hjälpa till för att starta upp – eller driva det helt – och bygga content från kundens verksamhet.
– Vi har kunder som fått resultat direkt efter att vi börjat arbeta med dem, i form av nya kundförfrågningar, avslöjar Mathilda.
SAY Kommunikation & Event har en otrolig bredd och kompetens inom kommunikation och marknadsföring men när de får frågan om vad de är absolut bäst på så understryker de gärna den strategiska varumärkesuppbyggande kommunikationen, bild & foto samt evenemang som deras starkaste ben.
– Vi har haft en hel del evenemangsförfrågningar, vilket är såväl överraskande som kul. Vi ser det som positivt att företag vill satsa på evenemang i dessa rätt hårda ekonomiska tider, förklarar Therese.
SAY erbjuder också ett koncept som innebär att de fungerar som en helhetsleverantör för kunden. SAY är då kundens interna kommunikationsavdelning som sitter externt placerad och tar hand om allt som har med kommunikation att göra. SAY är verksamma i hela Skåne och Blekinge.
– Våra kunder är i dagsläget främst i vårt närområde men vi växer redan åt Blekinge-hållet men också resten av Skåne. Det är jätteroligt för även om vi är nya så märker vi att vi redan börjar bli etablerade och erkända som en aktör på marknaden, avslutar tjejerna.
Text: Patrik Lundin
Foto: Say Kommunikation & Event

Föregående artikelSölvesborgs Golfrestaurang är flexibla
Nästa artikelDet har redan gått 40 år