Pella och Göran laddar för högsäsong

Sölvesborg
Nu är det fullt upp inför säsongen. Tusentals plantor är på väg hit så det blir jobb dygnets alla timmar berättar Pella som är en av de som driver Pella och Görans blommor.
Göran är tredje generationen som driver företaget och för 40 år sedan tog paret över efter Görans far. Hans farfar startade upp handelsbolaget på samma adress i början av 1900 talet. Reinhold och Julia Karlsson byggde bostadshus och växthus längre bort på gatan och drev det i många år.

Sonen Anders hjälper till ibland.

Göran arbetade i Sölvesborgs hamn på den tiden men hjälpte föräldrarna så mycket han kunde så det blev naturligt att han skulle ta över företaget när föräldrarna blev äldre.
Endast 16 år gammal åkte Pella till Dalarna för att få utbildning inom blomsterbinderi. Efter det har hon utbildat sig till både undersköterska och lärare och jobbat med både patienter och elever genom åren vilket hon tyckt om mycket. Till slut valde Pella att satsa helt på växter och att göra blomster-arrangemang då det var något som låg nära hjärtat.
För ca 8 år sedan var de på grund av hälsoskäl nära på att lägga ner företaget men deras kunder som de verkligen älskar hörde av sig och frågade om de kunde öppna igen. På vinterhalvåret är det beställningar på blomsterarrangemang och de samarbetar med några begravningsbyråer. De har precis fått beställning av en kund från Örebro till en begravning.
Under sommarhalvåret är det högsäsong och då hjälper sonen Anders Karlsson till i butiken med 1200 kvadratmeter med blommor och växter som man kan man njuta och inspireras av. De sår mycket kryddor och tar mycket sticklingar som de planterar om och det gör att säsongen varar länge hos dem. Pella och Görans blommor erbjuder kvalité till låga priser och det behövs i dag när konkurrensen är så stor. De har kunder från hela Blekinge och delar av Skåne och i slutet av sommaren kommer tyska och danska turister.
Ögonen lyser på de glada farföräldrarna när de berättar att deras äldsta son med familj har flyttat in i bostadshuset intill butiken och växthusen även att deras andra barnbarn nyligen kommit till världen. Pella och Göran har flyttat in till Sölvesborg så nu för tiden blir det bilen till jobbet säger de båda och ler samtidigt som de hälsar alla gamla och nya kunder till en ny härlig sommarsäsong.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelKommunikation och eventbyrån SAY säger det med edge
Nästa artikelTaket för Rot- och Rut avdrag höjs 2024!