Bromölla
INFO-Bladet besökte Humlescenen i Bromölla, när musikalen om revykungen Karl Gerhards sekreterare Göthe Eriksson intog teaterscenen.

Musikalen ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen” är ett faktabaserad kärleksaga mellan Göthe Eriksson och Karl Gerhard. Musikalen är ett beställningsverk av Malmö Opera. Den turnerar just nu runt om i södra Sverige. Den 19 mars var Bromölla Musik och Teaterförening, värd av föreställningen.
Regissören Stina Ancker menar att musikalens Göthe är den som beskriver verket när han säger:
-Om du hör mig Karl Gerhard, i din himmelska scenografi, ska du veta att jag sitter fast i ett ändlöst revynummer om ditt och mitt liv…

Om Musikalen

Musikalen handlar om Göthe och om dennes relation till Karl Gerhard. De tjugo år de hade tillsammans och om de år, långt efter Karl Gerhards död 1964, som Göthe tillbringar i sällskap med Karl Gerhards dagböcker. Därmed sina egna minnen.
Musikalen bygger på när den äldre Göthe öppnar lådan som innehåller 6000 sidor dagböcker, oöppnade sedan 30 år. Det är Karl Gerhards dagböcker som den verklige Göthe i början av 90-talet fick uppdrag att skriva rent. Föreställningen varvas med Karl Gerhards stora låtskatt

INFO-Bladet vill rikta tack för inbjudan och rekommenderar våra läsare att uppleva musikalen. Framförallt ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv.

Biljetter: malmoopera.se

Turneplan:
23/4 Forum, Örkelljunga
26/4 Kulturhuset Flamman, Svedala
28/4 Hagalidskolan, Staffanstorp
3/5 Stora scenen, Malmö Opera

Text: Christoffer Lundin
Foto: Malin Arnesson, Malmö Opera

Föregående artikelEntreprenörskap på riktigt – Mässa för unga företagare!
Nästa artikelHumlerally 21 maj