Bromölla
Ivetoftakören har just kommit hem från sin andra körresa till England. Där besökte vi vår engelska vänkör i Nailsea och Tickenham utanför Bristol.

Bild3_cmykKörerna sjöng tillsammans och gjorde utflykter i trakten. De flesta av oss bodde hemma hos de engelska körmedlemmarna och några bodde på B&B (Bed and Breakfast). Det var tredje gången körerna träffades. Allt startade under 2013 med planer på samarbete och i maj 2014 besökte den engelska kören för första gången Bromölla.
Vid besöken har det blivit mycket sång och musik i olika gudstjänster och konserter men också sightseeing och en hel massa annat roligt. Vi har till exempel haft musikalisk salong med mat och musik där flera av de enskilda körsångarna bidragit med sina andra specialiteter, allt från deklamation till solosång.

Bild2_cmykDet var en fantastisk resa tyckte vi alla och en fin avslutning på en hektisk men mycket rolig körtermin. Körmedlemmarna betalade själva resan till England.

Vill du också sjunga i kör kan du kontakta körledare Agneta Nordh i Ivetofta-Gualövs församling eller någon av Ivetoftakörens medlemmar. Körsång är som någon uttryckte det så ”himla kul”. Det är bra för välbefinnandet, det är utvecklande, du tränar din röst och din andning, träffar så trevliga människor och blir helt enkelt gladare.

Text: Agneta Nordh
Bild: Peter Lennartsson

Föregående artikelCentrumadvokaterna flyttar till centrum
Nästa artikelBromöllabarn fick chans att prova cirkuskonster