Bromölla
Den 1 juli fick barn mellan 6-9 år chans att prova på olika cirkuskonster på gräsmattan bakom Bromöllas Bibliotek. Det var allt från att jonglera till akrobatik.

DSC_0231_cmykI början av juli fick barnen i Bromölla chans att prova på många olika roliga aktiviteter.
– Under de här dagarna har vi många olika aktiviteter, från pyssel och pärlplattor för de yngre till animationsworkshop för de lite äldre, berättar Caroline Graneheim, kultur-pedagog på Bromölla Kommun.

Bakom biblioteket hölls det en cirkusskola med Amanda van Rheinberg, från Pangea Scenkonst. Amanda anslöt sig till Pangea som akrobat 2009 och har sedan dess varit en drivande kraft. Hon undervisar på Karavan i Malmö och Kulturskolan i Eslöv, och hon är även engagerad i Clowner utan Gränser.

DSC_0261_cmyk10-12 barn fick chansen att prova cirkuskonster och akrobatik tillsammans med Amanda. De fick prova att jonglera med bollar, snurra tallrikar på pinnar, jonglera med ringar, kasta med flowersticks och göra trick med en diablo.
– Jag tycker att det roligaste är att göra trick med flower sticks, säger Joude Khalof.
– Att göra pyramiden tyckte jag var roligt! tillägger hennes bror Aiman Khalof glatt.

Efter att barnen provat de olika cirkuskonsterna fick de lära sig akrobatik, och lyckades tillsammans att göra en imponerande mänsklig pyramid tillsammans med Amanda.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelIvetoftakören på körresa till England!
Nästa artikelI höst blir 34 lägenheter klara i Bromölla