Näsum
Näsums kyrkokör firar internationella kvinnodagen tillsammans med frivilliga musikanter med sång och musik. Föreställningen är en insamling till Svenska Kyrkans projekt 144, som handlar om att utrota hungern i Afrika samt stödja barn och mammor genom deras vardag.
I 40 länder gör Svenska kyrkan hela 300 projekt. Just denna dag tänker Näsum kyrka extra mycket på alla mammor i Afrika. Med Marianne Roslund och Ulrika Persson, präst i Näsum kyrka, håller de uppmuntrande och stärkande tal.
Ihop med kören och fina sångare/sångerskor från Näsum blir kvällen en kväll värd att minnas och njutas. Många från bygden har samlats i kyrkan, vilket märks på den starka sången under de tre allsångslåtarna Räck mig din hand, I natt jag drömde och Sträck ut din hand. Kören och kvällens gäster stämde också in i sången.
Övriga låtar som sjöngs enbart av kören samt solister var Euphoria, Enkelhetens gåva, Gabriellas sång och Du är allt, och många fler.
”Vi sjunger för MENTORMAMMORNAS arbete för utsatta barnfamiljer i Sydafrika. Projekt 144 i Svenska kyrkans internationella arbete. TACK för att du är här, och för ditt bidrag!!”
Citat: Näsums kyrka programblad för vårkonserten 8/3 2015
Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelLivsrummet Ulla Strandberg- ”med många verktyg i min låda”
Nästa artikelPåskyra hos din-X den 3-6 april