Bromölla
Vi har följt Ifö Bromölla IF P06 och fotograferat under Ifö Cup 2017. En turnering som i år lockade 72 lag, som trotsade regnet och slet match efter match. Stämningen när alla lagen, föräldrar och släkt intar Strandängens IP och Ivöstrand är fenomenal.

Trots svåra spelförhållanden så har lagen i Ifö Cup gjort en fantastisk insats. Regn, regn och åter regn. Vattenfyllda fotbollsskor, leriga tröjor och vinstvittring i blicken. Så beskriver man nog bäst spelarna och stämningen i den 42:a upplagan av Ifö Cup i Bromölla.

Ifö Cup spelas av pojkar 10-12 år (7-manna) och pojkar 13 år (11-manna). För de lägre åldrarna spelas numera inte slutspel, vilket föreskrivs av Svenska Fotbollsförbundet från och med i år. Men vinnarskallar ser man var man än tittar ändå. För de äldsta spelas även slutspel, som tidigare. Vinnare av Ifö Cup, pojkar 13 år, blev Kristianstad FC. Stort grattis till dem!

Vi skulle vilja uppmärksamma hur viktiga de vuxna som sliter med detta är för våra barn. Tränare, domare, funktionärer, vaktmästare, föräldrar med flera. Utan dessa eldsjälar så vore cuper som denna omöjliga att genomföra. Glädjen hos grabbarna som spelar Ifö Cup, kämpandet och lagandan är ovärderligt. Tack!

Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att Ifö Bromölla IF P06 vann fem av sina sex matcher och vill så klart ta tillfället i akt att gratulera spelarna och tränarna!

Text & Bild: Joachim & Rebecca Persson, Rejophoto

Föregående artikelBorre syns nu även hos…
Nästa artikelFantastiska Ljungsleds Plantskola