Martin med en av de pågående byggprojekten i bakgrunden. Foto: Daniel Sverkersson

Bromölla
HVH Bygg är ett av de företag som satsat rejält de senaste 10 åren.

När man ser tillbaka på de senaste åren ser man att företaget utvecklats att från renovera och bygga till, i dag har en totalentreprenad och bygger nya fastigheter. Det är allt ifrån det lilla garaget eller tillbygget till näringsfastigheter på några tusen kvadrat. Trots sin storhet i bygge så är företaget ett typiskt mindre företag. Det bevisar ett telefonsamtal då man ringer företagets nummer och når i samma person Vd, säljaren samt byggnadsarbetaren och maskinföraren Martin.

Tillsammans med brodern Niklas driver Martin företaget som är ett modernt företag där verksamheten vilar på tre ben.

Det är privata boenden, näringsfastigheter samt till, om och renoveringsarbete.

Gjutning av plattan vid samma bygge tidigare i december. Foto: Daniel Sverkersson

Genom åren så har man satsat på bra boende för seniorer med ett boende på cirka 90 m², inga trösklar, breda hallar osv.
En nyproducerad privat mark- lägenhet som är mycket energisnål i drift. Och nästintill inga underhållskostnader de första 10-15 åren.

HVH-Villan är ett ganska speciellt hus i jämförelse med andra. Det är aldrig eller sällan som man säger att kunden tyvärr inte kan sätta väggar eller fönster var de vill. Då ofta villan är helt fribärande kan innerväggar sättas helt efter kundens önskemål. Med sitt uppvärmningssystem kan man driva huset med väldigt låga kostnader.

När det gäller näringsfastigheter som den senaste HVH bygger invid E22 an i Bromölla kan man även här flytta innerväggar var man vill efter eget tycke och smak.

Hela tomten är på 10000m² Fastigheten på nästan 1400m² och kommer att inrymma Veterinärmottagning. I dagsläget är cirka 500m² ledigt för uthyrning. Det kommer att byggas fler fastigheter på samma tomt för uthyrning / försäljning. Hur ser du på framtiden? frågar jag Martin VD HVH-Bygg.

– Vi ser inget slut på orderingång så just nu ligger vi i fas och hinner precis med det vi ska. För att utveckla företaget behöver vi få in mer snickare som är självgående.

– Extra roligt är att vi tittar tillbaka på en rolig tid med ett stort antal hus och lägenheter som människor nu bor i.

Vad är då nästa projekt?
– Efter förfrågan på lager och lokaler för lättare tillverkande verksamhet planerar vi att kunna hjälpa till då vi har en ganska stor lokal som vi i dag själva använder. Sen har vi villor som ligger för produktion samt några hus som vi räknar på.

Något som oroar?
Ja absolut, efterfrågan på tomter är mycket stor i Bromölla då man kan säga att det bara finns ett fåtal kvar koncentrerade till samma område och ska man sälja hus till de som vill bo i Bromölla så måste det skakas fram fler tomter. Men vi bygger även i alla kringkommuner som tex. Sölvesborg. Man släpper Ljungaviken etapp två där vi även kommer att bygga lägenheter, så det är inga större problem för de flesta av våra kunder.

Lycka till hälsar vi på INFO-Bladet.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelMed Specialpizzor i centrum
Nästa artikelNy ägare på Släggan