Bromölla
Den 5:e december slog Marie-Louise Bogren upp portarna till Ishestens fysiska butik i Bromöllas galleria. Men företaget startade mycket tidigare än så.

Marie-Louise Bogren har drivit sitt företag Ishesten sedan 8:e december förra året, en framgångsrik webbshop som nu har fått en fysisk butik. Marie-Louise har själv hållit på med islandshästar i vuxen ålder i över femton år, och har två stycken islandshästar själv.

Ishesten är specialiserat till islandshästar när det kommer till produkternas utbud och storlekar, men Marie-Louise kan även plocka hem storlekar för större hästar eller ponnys om kunden så önskar.
– Att öppna butiken ger mig möjlighet att ha ett större lager, och gör det lättare att administrera och packa beställningarna till kunderna som handlar i webbshopen, säger Marie-Louise. Samtidigt kan kunderna också titta inom för att handla, eller bara ta en trevlig pratstund och fika.

I Ishestens sortiment hittar man varor från bland annat Karlslund, Fakur, Horseware och Spooks Riding. Marie-Louise ser även till att synas på evenemang och tävlingar, och utvalda marknader för den som är sugen på ny utrustning till islandshästen. Självklart finns det även allt som ryttaren kan tänkas behöva.
– Något som också är populärt är vårt isländska godis, till människor alltså, med smak av lakrits och choklad, skrattar Marie-Louise. Jag vill även passa på att tacka min man Roger för att han alltid ställer upp, och med hans hjälp kan jag göra den här satsningen.

INFO-Bladet önskar Marie-Louise stort lycka till med Ishesten, både på nätet och i butiken!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelGrattis, Moa Lönnestig, Bromöllas Lucia!
Nästa artikelMarkislagret utvecklar verksamheten med nya butiker i sina lokaler