Bromölla
Markislagret är butiken som länge varit välkänd i Bromölla med omnejd tack vare sitt unika sortiment och attraktiva priser. Nu har ägarna valt att satsa på två nya butikskoncept för att utveckla verksamheten baserad på den framtid man tror på.

Dennis Bergh har drivit Markislagret i fyra år, sedan han köpte det från den förre ägaren. Under de åren har han märkt stora förändringar, framförallt sedan E22 byggdes om till att gå utanför Bromölla. Tappet av kunder som det inneburit har gjort att Markislagrets intäkter har sjunkit. Näthandeln har tagit marknadsandelar och det har samtidigt blivit hårdare konkurrens från lågprisbutiker och närliggande livsmedelsbutiker.

– På grund av den sjunkande omsättningen har vi beslutat att se över den fortsatta inriktningen för verksamheten, berättar Dennis. Utifrån de premisserna har vi valt att utveckla butikskonceptet, med två nya butiker.

Bild2_cmykDe två nya butikerna
Bromölla Outlet är en av de två nya butiker. På drygt 1.000m2 butiksyta kommer ”Bromölla Outlet” sälja allt från kläder, skor till möbler och inredning. Varorna kommer erbjudas till riktiga outletpriser, som utlovas ligga långt under marknadspriserna. Förutom att besöka butiken kommer man även kunna handla smidigt via nätet.

Timeforus är den andra av butikerna som ska öppna i Markislagrets lokaler. ”Timeforus” inriktning kommer vara allt för altan och uterum. Med sin nätbutik och sina 500m2 stora utställningsyta kommer de sälja allt från utemöbler, solskydd, natursten, altanträ, kompositträ och annat som används för att göra din altan till en riktigt skön och härlig plats.

Team Sportia fortsätter sin verksamhet med fokus på olika sorters tränings- och sportkläder och skor. Ytan kommer att utökas ytterligare.
– Vi har märkt att konceptet vi körde med Markislagret inte fungerar lokalt längre, av flera anledningar, säger Dennis. Med de nischade och starka koncepten för de två nya butikerna hoppas vi kunna locka kunder från 10-15 mils radie, förutom de som väljer att handla på nätet.

Timeforus och Bromölla Outlet kommer öppna dörrarna för de första kunderna den 1:e mars 2016 och Dennis tror på att öppningen av de nya butikerna kommer att bli ett lyft för
lokalen.
– Vi kommer behålla samma personalstyrka som från Markislagret, och satsa på våra nya butiker till 100 %, avslutar Dennis. Eventuellt kan det komma in ytterligare en eller två externa butiker i lokalen.

INFO-Bladet önskar Dennis Bergh lycka till med Timeforus och Bromölla Outlet!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelHitta allt för din islandshäst hos Ishesten
Nästa artikelMycket uppskattad julbasar hos Nya Råby FK