Maneewan Boonserm utanför sin salong.

Salongen på Kråkeslättsvägen 1 i Bromölla, M.B.R Salong, erbjuder det lilla extra.
Här satsar man på att ge personlig service och sätta kunden i fokus. Maneewan Boonserm Runesson tycker att mötet med kunden och den sociala biten är oerhört viktig. En stunds avkoppling i den stressiga vardagen samtidigt som man blir snygg i håret, bättre kan det inte bli. Hon erbjuder ett brett utbud som innefattar klippning, färgning, slingor och inte minst fantastiska håruppsättningar inför bröllop, student eller fest. Kompetensen är stor då hon i sitt hemland Thailand, närmre bestämt Bangkok, utbildat sig inom frisöryrket.

Maneewan Boonserm utanför sin salong.

Hon har gått den långa vägen och arbetat under 10 års tid på större salonger i Bangkok. Där arbetade man i team och servade massor av kunder varje dag. Hon hann också driva egen salong under dessa åren. Erfarenhet inom klädbranschen har hon också på sitt CV. Två yrken som hon nu drar stor nytta av då hon ser helheten när kunderna vill ha råd och hjälp med sitt hår. Hennes specialitet är färgkunskap. Hon har öga för färg och form, viket man kan se bildbevis på på hennes fb-sida, M B R salong. På denna sida går det enkelt och smidigt att boka tider. Priserna är låga och det känns också viktigt för henne att alla ska känna sig välkomna och kunna unna sig ett frisörbesök till vettiga priser.
Trots att hon bara haft sin salong sedan 1 juli är kunderna många. Stamkunderna ökar frekvent och ofta kommer hela familjer för att bli snygga i håret. En stor del av kunderna är ungdomar och barn.
Priset är från 200 kr för män och damer, 150 kr för barn under 10 år och för färgning och slingor från 500 kr. Trenden visar att det är slingor och färg som ligger i tiden nu. Detta är ett område Maneewan brinner för och hon håller sig uppdaterad vad gäller mode och trender genom att utbilda sig när tillfälle bjuds. Ständigt kommer det nya tekniker och dem måste man behärska som frisör. Öppettiderna har hon fått utöka, så nu går det att boka tider måndag till lördag.

Maneewan tar hand om en kund.

En annan sak att lägga på minnet är att hon under vissa lördagar arbetar som hemmafrisör om önskemål finns. I framtiden vill hon satsa på att besöka äldreboende och campingplatser för att helt enkelt göra det smidigt för alla att få träffa frisören. Det är viktigt med livskvalite för gammal som ung. En tanke finns att eventuellt erbjuda hembesök även på fredagar. En annan framtidssatsning är att så småningom kunna erbjuda frisörsprodukter på salongen.
Maneewan tycker att det är fantastiskt roligt med alla dessa personliga möten varje dag. Hon har studerat yrkessvenska i Karpalund, vilket underlättar mycket då hon tillsammans med kunden ska komma fram till vad som ska göras.
Salongen är ljus och fräsch med potential att kunna växa ytterligare. Ett fantastiskt bemötande och en god kopp kaffe kombinerat med det största leendet gör att man gärna återkommer hit. Vi vill passa på att önska Maneewan lycka till med sin fina salong och hoppas på att hennes framtidsvisioner snart besannas.


Text: Jeanette Olsson
Foto: Patrik Lundin

Föregående artikel”Swing trés bien Extravaganza” var något extra!
Nästa artikelLyckad 4-kampsgolf på Taste Sportsbar