Bromölla
För familjeföretaget HVH-Bygg ändrades förutsättningarna ganska hastigt i höstas. Företagsledaren och grundaren av HVH Lennart Nilsson lämnade jordelivet. Det var en tid full av frågor om vad som skulle hända nu. Delägarna som består av två av sönerna Martin och Niklas fick ta ett större ansvar i och med detta.

I praktiken hade redan Martin börjat överta det rent operativa ansvaret för försäljning av hus och driften av företaget men nu påskyndades den processen. Niklas är den som mer ansvarar för arbetet på plats och båda är involverade och jobbar praktiskt i uppförandet av husen.

Framför killarna ligger en ganska spännande tid med en ny villa som lanseras för att lättare möta krav som banker ställer på lån till husköp. Nya lägenheter är på gång i Ljunga-viken och man planerar en lägenhetsvisning där. I HVHs egna lokaler bereder man för nya hyresgäster. De som behöver plats för kontor och lager kan kontakta Martin på HVH.

HVH-Villan Standard
Det är kort och gott en HVH-Villa med lite mindre yta, lite mindre kök, inget inglasat uterum och endast en carport istället för garage. Eftersom HVH-Villan är av lösvirke kan man ganska enkelt själv bygga in carport till garage och bygga ett eget uterum. Vitsen med att hålla igen på lite olika saker utan att tumma på kvalité är att det ska vara ett rimligt alternativ att bygga sitt eget hus när man ska investera i sitt första boende, istället för att köpa ett redan befintligt hus för samma pengar. Det som man alltid sparar stora pengar på i en ny HVH-Villa är energi-åtgången.

Lägenhetsvisning i Ljungaviken
När man nu står mitt i förberedandet av byggstart etapp två av lägenheter i Ljungaviken så planerar man en visning av en befintlig lägenhet så förutom att ringa och boka tid för visning kommer man nu även att finnas på plats. Det går också att köpa en lägenhet för omedelbar inflyttning eller köpa en för inflyttning så snart de står färdiga.

Lediga lokaler
Företaget har under några år huserat i egna lokaler på Kråkeslättvägen 1. Här erbjuder HVH plats till företag som behöver kontor och lager eller bara kontor. Allt kan skräddarsys efter önskemål. De lediga lokalerna ligger direkt i anslutning till infarten i Bromölla, mitt emot Bromölla Möbler så även butik skulle kunna finnas här.

Martin och Niklas berättar att de vet att Lennart önskade att de skulle driva företaget framåt på den resan som de tillsammans startade. Av den anledningen känner de att HVH ska fortsätta arbeta med lösvirkesvillor av hög kvalité och lägenheter som är anpassade efter köparen. Det finns många olika villor att välja mellan men även en egen skiss med önskemål har i många fall blivit personliga villor.

Det är inte förenat med stora kostnader för att ändra eller flytta en innervägg så länge den inte är byggd. Flexibilitet är ett ledord i strävan att hjälpa kunderna finna en personlig villa.

INFO-Bladet önskar killarna och personalen lycka till!

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLions Luciatåg skänker ljus till många
Nästa artikel1 miljon kronor donerat till Lions Forskningsfond