Bromölla Monsters.

Svensk baseboll växer och antalet licensierade spelare ökar för tredje året i rad. Då är det extra roligt att det går bra för de lokala lagen.

Sölvesborg Firehawks vann SM-guld efter att ha besegrat Rättvik Butchers med 2-0 i matcher (11-3 & 15-0). Samtidigt slutade Bromölla Monsters femma i regionsserien och kvalificerade sig till playoff. Där tog det dock stopp mot Göteborg som istället gör upp om en plats i elitserien nästa år, i ett direkt slutspel, där de får möta bl.a. Alby Stars och Umeå Blue Harriers.

– Vi är väldigt nöjda med vår första säsong, säger klubbordförande Johan Petré, och det här gör att vi vågar spänna bågen ännu högre inför nästa säsong.

Firehawks.

Något annat som gör att Bromölla Monsters kan spänna musklerna lite extra är att inte mindre än fyra spelare i Sölvesborg Firehawks har anknytning till Bromöllaklubben. Utöver att tre spelare lånats ut och spelat med Sölvesborg så har Firehawks duktiga colombianska spelare, Hector Acuña Vergara, fungerat som huvudtränare i Monsters.

– Vi har skrivit ett farmaravtal med Sölvesborg vilket gör att vi kan låna in spelare från dem och de kan låna av oss. Att vi, som nystartad klubb med många nybörjare, har den möjligheten är en del av förklaringen till varför det gått så bra i år, säger Petré, för det har utvecklat våra spelare enormt mycket.

Vi på INFO-bladet önskar stort lycka till med satsningen mot nästa säsong.

Text: Martin Westerdahl
Foto: Rickard Jönsson

Föregående artikelReptil tobak har utökat sin verksamhet
Nästa artikelHur får jag mest glädje ut av fruktträden i trädgården?