Reptil Tobaks stora utbud av snussorter.

Asarum – I sommar har Reptil Tobak i Asarum uppgraderat sig lite. Jag har pratat med butiks-chefen Torgny Grundström som har berättat lite om det nya i butiken.

Från v: Ady Tall, Torgny Grundström och Pernilla Mattisson.

Först och främst så har de sedan i somras något som butikens förra ägare kämpade för i många år. De har ATG som kan erbjuda allt inom hästsport, men även ATG:s övriga sportspel. Samt har de utökat utbudet av snus. Marknaden växer konstant på snus vilket medför ett större urval. Nu har de ca 170 olika sorter. Allt ifrån det traditionella snuset, “gör det själv” snus, till det s.k “all white” snus. Reptil Tobak tror sig ha det största utbudet av snus i Karlshamn med omnejd. De försöker att ha det mesta efter önskemål, men givetvis går det inte att ha allt. De har även service hos Rockos Konditori i Karlshamn där de säljer en del av deras produkter och tar emot beställningar som kan hämtas ut dagen efter. Detta har visat sig vara uppskattat av många.

Ady Tall vid kassan.

Att uppdateringen med den nya lokalen behövdes är till stor del för att varje kvadratmeter av ytan i den tidigare lokalen utnyttjades till fullo. Så det fanns helt enkelt inte tillräckligt med plats för Reptil Tobak att plocka in det de ville ha som exempelvis slush och mjukglass. Sedan fanns det en säkerhetsaspekt i det hela där den gamla lokalen var olämplig i många avseenden, men där de är idag så finns avsevärt bättre förutsättningar för bl.a kameraövervakningar över hela butiken.

Reptil Tobaks planer framåt är att de vill utveckla verksamheten ytterligare och de har en klar plan. Men vad det hela handlar om är för tidigt att tala om i nuläget.

Lite ifrån den nya spelverksamheten.

Text: Paul Karlsson
Foto: Paul Karlsson och Reptil Tobak

Föregående artikelKom och stärk din självkänsla – Hjälp till utsatta kvinnor!
Nästa artikelDet går bra för baseball i södra sverige