Bromölla
Hemvändardagen på Kristi Himmelsfärdsdagen lockade rekordmånga, före detta elever och invånare till årets hemvändardag i Bromölla.

cmyk-Hans-Andersson-visar-tillverkning-trätofflor.Dagen inleddes med en gudtjänst i Ivetofta kyrka, därefter kunde man bege sig till Industrimuseet som visade upp Iföverkens historia från 1887 och framåt samt en glasutställning av Anna-Linda Gabriel. På Bruksgatan kunde återvändarna uppleva hur en lanthandelsbutik och ett arbetarhem såg ut i början av 1900-talet.

Det är ett kärt återseende för många att träffa sina gamla klasskamrater, kolleger och vänner över en kopp kaffe med smörgås m.m. på Tiansgården. Runt om, längs med väggar och bord fick hemvändarna åter en påminnelse om hur gamla tiders verktyg såg ut, som var modernt på den tiden och så får man ytterligare ett bevis på att det inte var… bättre förr.

cmyk-Välanvända-verktyg-det-här..Fotoklubben i Bromölla visade film om bygdens profiler och om hur Bromölla ser ut idag. Fotoklubbens gamla almanackor var ett populärt inslag med gamla bilder om bygden. Vårt nästa arrangemang blir den 30 maj då har vi Naturvandring i bondens landskap, mer kan ni läsa på vår hemsida eller Facebook.

Text & Bild: Peter Lennartsson
Ivetofta hembygdsförening

Föregående artikelDrömhem & Trädgård låter dig inspireras
Nästa artikelSecond Hand når de fattigaste i Nepal!