Tre timmars full aktivitet bjöds det på under Föreningarnas Dag under lördagen 7 september.

Hela 22 olika föreningar presenterade sig och visade upp vad de hade att erbjuda. Dagen som till en början var lite småmulen sprack snart ut i strålande solsken. Uppslutningen var stor och många var de som var nyfikna och vågat sig hit för att prova på aktiviteterna.
Christian Jönsson, vd på Ivetofta Sparbank, är en av initiativtagarna tillsammans med Bromölla kommun och Bromölla fritidscenter. Under invigningstalet poängterade man hur viktigt det är för samhället och kommunen med dessa 100 registrerade föreningar som idag är aktiva i Bromölla. Ett samarbete som lett till att bygga upp ett tryggt samhälle och en fin gemenskap.

Ett fantastiskt inslag under dagen var Glädjeruset. Ett lopp runt Ivöstrand området på ca 1,5 km. Alla var välkomna att delta. Springande, gående eller åkandes på vagn. Det fina med denna aktivitet var att Ivetofta Sparbank och Ryssbergets IK tillsammans skänkte 100 kronor per deltagare som sedan skänktes till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag. En stiftelse som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Det är imponerande vilket stort utbud aktiviteter kommunen har att erbjuda. En del föreningar är mer kända än andra, men säkert dök det upp en hel del lite mer okända denna dag som nu fick en chans att visa upp sig och locka till sig nya medlemmar. Från scenen underhöll Tunnbybälgarna och blev som alltid ett populärt inslag. Även Bromölla fotoklubb hade en liten utställning att besöka. Korven doftade gott från grillen som gick varm denna sköna sensommardag.

En av sporterna som väckte intresse bland besökarna var Padel. Bromölla Padel är en förenenig som bildades 2014. Denna sport har vuxit i snabb takt och blivit mycket populär. Den passar gammal som ung och är enkel att lära sig. Utrustningen som krävs är rack och boll som finns att hyra. Banan ser ut som en tennisbana med väggar som är transperanta. Vill man ha roligt och bättra på kondisen är detta den perfekta sporten att prova på. Man som kvinna, oavsett ålder.

De mindre besökarna hittade snabbt ut på konstgräsplanen för att prova på allt som erbjöds. Det var trångt vid knattefotbollen. Runtomkring satt föräldrar och anhöriga och hejade på glatt. Även judo, innebandy och pingis var populärt. Inomhus pågick aktiviteten för fullt i Rebel Park som är södra Sveriges första actionsportanläggning. Detta är något för den coole som gillar nya utmaningar.

De lite äldre barnen och ungdomarna slöt upp på fotbollsplanen som IFÖ Bromölla briljerade på. Även BCP Wakeboard och Bromölla Baseball lockade till sig uppmärksamhet bland ungdomarna. Det var en härlig variation på de olika stationerna som säkert fick många att hitta sin idrott.

En riktigt lyckad och aktiv dag avslutades med utlottning av priser till de som deltagit i Glädjeruset.

Text & Foto: Jeanette Olsson

Föregående artikelSölvesborgsgolfare vann Skånska Rundtouren
Nästa artikelThailands bästa exportvara