Bromölla
För åttonde året kan man den tredje helgen i september göra en tidsresa tillbaka till vikingatiden under Gudahagens Vikingamarknad. Vikingamarknaden pågår den 19:e-20:e september och alla är varmt välkomna!

Till Gudahagens Vikingadagar kommer vikingar från hela norra Europa, och på marknaden hittar man 80 stycken hantverkare med vissa så långt ifrån som Tyskland, Polen och England. Några av dem kommer också visa upp sina hantverk, till exempel hur man garvar skinn eller gör nålbindning.

Bild1-cmyk– Vi kommer ha uppvisning av hästar, krigare från Tyskland och Sverige kommer drabba samman och här kommer finnas klassisk underhållning i form av gycklare, sagoberättare och musiker, berättar Camilla Möller Stark, som är engagerad i Fornföreningen Gudahagen. Barn kan prova att slåss mot en riktig vikingakrigare eller kan måla sin egen sköld.

Fornföreningen Gudahagen och Gudahagens vikingamarknad drivs helt ideellt av cirka 15 stycken eldsjälar som arbetar året runt med att göra marknaden så minnesvärd som möjligt för besökarna. Föreningen strävar efter att hålla ett lågt inträdespris, och det är gratis att parkera i anslutning till marknaden, allt för att så många som möjligt ska känna sig välkomna och ha möjlighet att delta. Förra året kom det samanlagt 8000 besökare under de två marknadsdagarna.

– Vi är noga med att hantverkarna har gott renommé så att vi kan leverera en marknad av god kvalitet, med allt från försäljning till mat och dryck, säger Camilla. Det här är ett evenemang för alla åldrar och här finns någonting som passar alla.

Missa inte att besöka Gudahagens vikingmarknad, som hålls på en autentisk och magisk plats i naturen, och låt dig transporteras tillbaka till vikingtiden!

Text: Petra Horning
Bild: Fornföreningen Gudahagen

Föregående artikelSammy Widell är Lions nya president
Nästa artikelSmåkrypens familjeliv