Bibliotekets första besökare.

Under hela vecka 43 firade förskolan med olika aktiviteter och invigning av förskolans alldeles egna bibliotek.

Firandet inleddes med att förskolans nya bibliotek skulle invigas. Åsa Svensson, som jobbar på förskolan, berättade lite om det nya biblioteket där förskolan ansökt om pengar för att göra inköp till litteratur för förskolebiblioteket, vilket beviljades. Detta rum som från början har använts som en garderob har inretts med hyllor för böckerna, heltäckningsmatta, målning, belysning och kuddar som givit en härlig mysfaktor.

Åsa tillsammans med Marie Widerberg, chef på förskolan, klippte bandet och förklarade biblioteket för invigt, det var sedan fritt fram för alla barn att gå in och kolla in det nya fräscha rummet där många nyfiket tog varsin bok och slog sig ner.

Alla barn fick sedan under måndagen rita och måla en 10-års jubileumsskylt på avdelningen. Tisdagen blev det bio under sammanslagningen, det är då alla eleverna på de olika avdelningarna träffades samtidigt.

Barnen fick under onsdagen besök av ingen mindre än Pippi Långstrump som kom och sjöng. Det blev dessutom allsång. De olika avdelningarna på förskolan, Björnbäret, Blåbäret och Lingonet fick under torsdagen ha en egen sagostund i biblioteket, där barnen själv fick läsa eller berätta. Det blev även lek med bubblor.

Hela veckan toppades av ett disco för alla barn inne på Björnbärets avdelning.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Daniel Sverkersson och Madelene Lorentzson

Föregående artikelÅrets kulturpris 2018
Nästa artikelLivet på Ekö i ny bok