Bromölla
Hos Bromölla Persienner hittar man allt man kan önska sig i solskyddsväg. Oavsett om det gäller markiser, rullgardiner eller persienner så har Bromölla Persienner rätt produkt.

I mer än 30 år har Mats Svensson drivit Bromölla Persienner, först på deltid och sedan 1990 på heltid, och marknaden har förrändrats en hel del sedan starten.
– Idag är det mycket motorer och automatik när det kommer till markiser, berättar Mats. Sådant kan vi hjälpa kunderna reparera eller byta. Man kan även se att modet förändrats med åren, förut var det randig väv som gällde och nu är det mer solida färger som svart och grått som är populärt.

Alla produkter hos Bromölla Persienner måttbeställs, Mats kör inte med några standardmått. Han kommer ut och mäter hos både privatpersoner och företag. I den nya visningslokalen kan man titta inom enligt överenskommelse med Mats för att kika på det stora utbudet av vävar, markiser, persienner, rullgardiner, lamellgardiner och plissegardiner han erbjuder.

– Plissegardiner är små och nätta, och finns i varianter som är helt mörkläggande, säger Mats och visar den veckade gardinen. Den kan hissas både nerifrån och upp, och uppifrån och ner. Många kunder har den istället för en gardin i till exempel köksfönstret. De är också perfekt för lutande takfönster.

Rullgardinerna och plissegardinerna är av märket Elissi och markisväven av märket Sandtex. Båda är produkter med bäst kvalitet på marknaden, som är färgäkta och inte fäller.
– Vill man skugga uteplatsen med en ny markis i sommar är det dags att passa på nu, säger Mats. Efterfrågan är stor så det gäller att vara ute i god tid.

INFO-Bladet önskar Mats och Bromölla Persienner lycka till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelVärldsbokdagen i Sölvesborg
Nästa artikelStjärnspäckad hästmässa i Blekinge