Utomhusgalleriet på Ifö Center har fått ett nytt konstverk, denna gången av gatukonstnären Wild Drawing.
Ifö Centers andra Artist In Residence 2019 utsedd: Wild Drawing.
I mitten av september anlände den balinesiske gatukonstnären Wild Drawing “WD” till Bromölla för att skapa ett nytt verk till Ifö Center Outdoor Gallery.
Wild Drawing är känd för sina surrealistiska illusionsmålningar i storformat. Han är internationellt verksam och har gjort monumentalverk i Tyskland, Frankrike, Grekland, Kanada, Holland, Tjeckien, Indonesien, Albanien och många andra länder.
WD har en högre konstutbildning i botten och har varit verksam som gatukonstnär i nästan 20 år. Han räknas till de stora namnen internationellt och har numera sin bas i Grekland.
Många av hans verk har en politisk udd med teman som sociala orättvisor eller miljöförstöring.
WD var inbjuden av Ifö Center som Artist in Residence 2019 i AIR1-programmet. Han är en av två utvalda gatukonstnärer i år. Vera Bugatti från Italien var på plats tidigare i somras. Ifö Center väljer varje år sedan 2014 ut en eller två internationellt verksamma konstnärer som  får göra verk till utomhusgalleriet.
Bland tidigare stipendiater finns bla Milu Correch från Argentina och Terence Hammonds från Ohio. Arbetet pågick fram till 25 september och kunde följas live vid Lerlagret strax utanför Iföverken.
Text: Daniel Sverkersson
Foto: Wild Drawing
Föregående artikelMed samma hjärta för Trädgård i 100 år
Nästa artikelÅrets UF-företagare är igång!