Szidi med personal och sambon Zoltan. Foto: Patrik Lundin

Bromölla
På internationella kvinnodagen uppvaktades Szidi Nagy av Centerkvinnorna Bromölla-Näsum. Det lämnades blommor och en maffig tårta som man avnjöt tillsammans.

Szidi eller som hon heter Szidonia Nagy utsågs till årets kvinnliga företagare av Bromölla- Näsums Centerkvinnor med motoiveringen:
Nagy Szidonia Szidis städ utses till årets kvinnliga företagare. Den 8 mars 2017
Vår motivering är att det är en kvinna med framåtanda. Hennes resa har varit från Transsylvanien via Ungern till Sverige. Hon kom till Sverige för 7 ½ år sedan. Från början arbetade hon med persienntillverkning samt några månader på Bromölla Chark. Efter detta började hon att arbeta hos Dama städ i 5 år framåt. Det företaget slutade med hemstädning.
Szidonia Nagy gav inte upp. Hon öppnade och startade Eget företag den 1/1 2016. Szidis Städ och- byggföretag driver städning, fönsterputsning, flyttstädning och företagsstädning. Hon driver sitt företag genom att arbeta heltid själv tillsammans med 2 deltidsanställda och 3 timanställda. Hon sköter all fakturering för företaget samt planering för makens byggföretag. Vi ser en kvinna med goda förutsättningar inom näringslivet, med många järn i elden.
Genom sitt kunnande och vinnande sätt önskar vi henne en god framtid och utveckling inom branschen.

Centerkvinnorna representerades av Ordförande Ingegerd Johansson, Signe Björklund, Gertrud Jonsson och Kerstin Larsson.

Tårtan ska avnjutas. Foto: Patrik Lundin

Szidi och sambon Zoltan arbetar i samma företag men med olika grenar som ibland kan flyta samman i form av byggstädning och liknande. Sedan starten har företaget fått mer och mer att göra. Efterhand så har kundstocken växt och i dag servar man inom städ både privatpersoner samt företag. Många privatkunder vill ha hjälp av oss regelbundet såsom en gång i veckan eller varannan vecka. Detta gör att kunderna kan koppla av och lägga tiden på annat men alltid ha det rent och fräscht i hemmet, berättar Szidi.
Eftersom RUT-avdraget finns så betalar kunderna inte hela biten själv utan man får göra avdrag då man anlitar proffs för städning. Detta gör att fler tycker det är intressant att betala för arbetet. Szidis personalstyrka ökar ständigt och nya kunder hör av sig för att få förslag på upplägg av städning.

Hur känns det att bli uppvaktad så här?
Jag är tacksam för detta. Det betyder mycket både för mig och självklart för mina anställda. Vi får ett erkännande på att vi är omtyckta. Personalen delar detta med mig och det är de som utför bra arbete som ger oss nöjda kunder och sen nya kunder som rekommenderas till oss,menar Szidi.

Denna utmärkelse har delats ut två år tidigare och 2015 blev det Ingalill Persson på Lilla Längan i Näsum och 2016 Pia Bogren Bogrensdelikatesser i Bromölla.

Grattis säger vi till Szidi och önskar henne lycka till i framtiden.
Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelDags för däckbyte på bilen
Nästa artikelKvinnors kamp uppmärksammades vid konstutställning