Sölvesborg
Sweden Rock Festivalen ökar fortfarande efter 24 års tid i populäritet och i år sålde man ut sina begränsade biljetter tidigare än något år innan. Drygt 100 artister gav sina 33 000 fans och övriga gästande ett minne värt att hålla kvar.

Bild-11-cmykFrån ca: 50 olika länder kommer folk för att hylla rockmusiken som på 1950-talet såg sitt första ljus. 10 olika campingplatser fanns att tillgå och ingen var den andre lik. På ena campingen befann det sig motorcyklar i hundratal och på den andra ungdomar som träffas på ett specifikt ställe för att umgås efter en längre tid ifrån varandra.

Band gjorde sina shower och nya kommer in allt eftersom.
Ett av de inhoppande banden var The Darkness:

“Brittiska The Darkness gjorde stor succé med ett sanslöst energiskt framträdande på 2012 års upplaga av Sweden Rock Festival, så vi är glada över att kunna presentera dem på nytt. Tajmingen är dessutom perfekt eftersom en ny skiva kommer den 20 maj.”
Citat: Sweden Rock hemsida.

Bild-21-cmykVad har folket kring rocken att säga?

Hur har rocken varit i år?
Adam Goldman, 19 år, besökande i många år i streck utan band in säger:
– Har bara varit här idag (Fredag) men de va sjukt awesome, satt och chillade med en vän till mig och sen träffade vi massor. Headbanga och dansa, hur kul som helst.

Med ett ord. Hur beskriver du Sweden Rock Festival?
Anonym, säljare utanför rocken säger:
– Great! Folket är mycket trevligt, träffar många människor.

Vad tycker du om årets artistval?
Emelie Andersson, 18 år, besökande säger:
– Den är ju bra men skulle säga sådär, är lite besviken. Men five finger death punch var bra!!

Några ord om årets festival?
Nadja Köppe, 16 år, besökande säger:
– Hmm..har mycket att säga, svårt med få ord men antagligen då FANTASTISKT och GALET!

Hur är det som ung vuxen att jobba här?
Amir Hichri, 21 år, jobbar på rocken för första gången säger:
– Det är ganska kul, lite drygt ibland med mycket väntetid för mig och vissa som arbetar här men det var en bra upplevelse.

Du som varit här i många år, vad säger du om Sweden Rock?
Khalid Tahiri, säljare på marknaden som åker från Stockholm säger:
– Alltså Sweden Rock är hur trevligt som helst, massa olika människor kommer hit och det älskar jag. Folket som är här är så speciella, inga är direkt otrevliga alla är bara glada över att träffa varandra och träffa nytt folk. Jag tycker om att vara här. Verkligen.

Efter att ha varit på rockens marknad i många år och sett ett fåtal artister på nära håll, fick jag i år chansen att vara där på “riktigt” och det enda jag tänker är att det är lika magiskt som de rykten som går. En sådan enorm folksamling av olika nationaliteter på en plats tror man skapar kaos men det är helt fantastiskt och socialt. Sweden Rock är unikt och jag hoppas att det håller på i många, många år framöver.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelPaddla kanot i sommar
Nästa artikelFirar 20 år med ny butikslokal i Sölve och med helt nya moderna kök.