Bibliotekarie Marcus Bernhardsson tackar lundahistorikern Bengt Liljegren för ett mycket lyckat och uppskattat anförande på Sölvesborgs Bibliotek & Lärcentrum.

I Sölvesborg har det i sommar varit flera spännande och välbesökta föreläsningar.

Historiker Marcus Bernhardsson har tre gånger föreläst om den Engelska flottans besök på Hanö 1810-1812. Ett av dessa tillfällen var i Siretorps bygdegård.

Aftonen var en av sommarens varmaste, likväl var salen överfylld av besökande. Fönstren fick ställas på vidgavel och en bit in i föreläsningen anlände ytterligare besökande, eftersom de fått parkera en bra bit ifrån bygdegården. De sista som anlände fick stå upp under anförandet, eftersom de framsatta stolarna inte räckte till. På Sölvesborgs bibliotek har det också varit föreläsningar.

Carl XVI Gustafs ena adjutant, Hans Tornérhjelm, gästade en afton biblioteket. Föreläsningen var mycket underhållande med många goda skratt och en ny bild gavs av kungahusets medlemmar, vilka reser en hel del i sitt arbete för att lansera varumärket Sverige. Historiker Bengt Liljegren har också föreläst i Sölvesborg. Anförandet handlade om Winston Churchill, mannen som räddade Europa från Nazityskland under andra världskriget. Föreläsningen var på biblioteket, marknadsonsdagens eftermiddag, och 87 personer gästade föredraget.

Text: Patrik Lundin
Bild: Marita Olofsson

Föregående artikelNyhet på årets traktordag på Stålagården
Nästa artikelAnthony Ke driver Bromöllas enda restaurang med biljard