Martin Blomqvist, VD på Langate.

Sölvesborg
2017 har varit ett år kantat av utmaningar för Langate. Det innebär stora omställningar för ett företag som har målsättningen att växa, trots detta är Langate en god bit på vägen att nå sina tillväxtmål. Under förra året har företaget växt både på den svenska och den internationella marknaden.

Idag har Langate kunder i flera europeiska länder så som Irland, England, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien och Polen.

Langate levererar support och drift av IT- plattformar till Europas alla hörn, samtidigt som de utbildar den stora skaran av IT-tekniker i Sverige. Det är faktiskt inte bara på marknaden Langate har växt, även inom företaget har det skett en tillväxt med flera nya anställda under 2017 och under 2018 planerar de att växa ytterligare. Först ut är fler tekniska utbildare för att möta marknadens efterfrågan om att utbilda IT-tekniker.

2006 grundades Langate av företagets VD, Martin Blomqvist. Idag har företaget femton anställda och kontor i Sölvesborg, Malmö och Kalmar. Langate samarbetar med uppdragsgivarna för att bygga system som gynnar verksamheten och de anställda.
De börjar från grunden med behovsanalys eller om du hellre vill det, vidareutvecklar system som redan används. Målet är alltid detsamma: att göra människors arbete enklare, roligare och mer effektivt. Dina behov avgör vad Langate ska hjälpa dig med. Langate har två verksamhetsområden, de arbetar dels med att hyra ut tekniska utbildare till olika utbildningsföretag och dels med att erbjuda support och utveckling för IT-plattformar.

Moderna företag med krav på flexibilitet, funktionalitet och tillgänglighet vänder sig till Langate som i dagsläget levererar i hela Europa. Langate arbetar för att göra din vardag enklare och för att din IT-plattform ska möta marknadens krav.

På Langate utnyttjar man sin breda kompetens till att erbjuda kunderna effektiva tjänster. Ett exempel på detta är att de byggt in automatiserade rutiner i kundernas plattformar. Man är inte bara bra på tekniska lösningar, på Langate är nämligen ett personligt bemötande oerhört viktigt. Ett bevis på detta är bland annat att företaget har tre kundansvariga som ansvarar för olika marknadsområden.

Förra året var speciellt av ytterligare en anledning, det var nämligen då Langate blev guldpartner med Microsoft. Att vara guldpartner innebär att man uppfyllt alla krav på prestation, kompetens och kvalitet som Microsoft ställer på sina partners. Med den titeln i bagaget är man på Langate redo att ta sig ann 2018.

Text & Bild: Emilia Persson

Föregående artikelHistorien om Pengabergets vattenreservoar
Nästa artikelVem äger ett kulturarv?