Heléne Björklund, riksdagskvinna, en av gästerna i premiären av Grand Event Sölvesborg.

Grand Event Sölvesborg – GVENT är ett projekt som bygger på en ide från Alexander Magnusson, känd bibliotekarie i Bromölla.

Han fick iden när han och biblioteket arrangerade en föreläsning med Karin Wennerlöf tidigare i våras. Eventets ide är att presentera människor från bygden som sticker ut. Många gånger vet vi vad dom gör, men Alexander är mer intresserad av människan bakom. Höstens första GVENT hålls i Folkkyrkan Sölvesborgs lokaler och Folkkyrkan är med som arrangör.

Målet är att Grand Event skall återkomma två gånger om året. Tanken bakom projektet är att skapa en mötesplats för alla. En kväll som uppmuntrar, ger värme och föder tankar. Att fånga nutiden och människor som lever här och nu.

Höstens premiärupplaga bjuder på en intressant konstutställning av Rebecca Frost från Everöd, PT:n och boxaren Natalia Westerback kommer att berätta om hur man tillagar en smoothie (som alla får smaka på efter programmet) och huvudgäst är Heléne Björklund, riksdagskvinna. Vem är hon egentligen och hur hinner hon med? Det blir musik av Lucia Johannsson och fika för den som vill efteråt.

Alexander själv kommer tillsammans med Malin Svensson, tvillingmamma från Bromölla att hålla i programmet. Som Alexander själv uttryckte det: ”Det här är för dig, vem du än är, bjud med vännerna, grannarna och kusinerna och få en trevlig kväll på Danagatan 11.”

Grand Event har fritt inträde och kommer hållas på lördag den 12 oktober i Folkkyrkans hörsal. Det blir mingel från 17.30, program från 18-19. Från ca 19.00 blir det fika.

Text: INFO-Bladet
Foto: Pressbild

Föregående artikelKör bjuder in till workshop
Nästa artikelMusikern Linus Norrgård vill inspirera ungdomar