Teckningen ”Hemkört” tecknades 1965

Sölvesborg
Gåvor fortsätter att komma in till Kulturföreningen Borres Vänner med Borre Museum. Nio träfigurer och en teckning utökar nu samlingen på museet.
Antalet gåvor till kulturföreningen Borres Vänner med Borre Museum fortsätter att öka. Senaste tillskotten kommer från Bengt Fröberg och Åke Stenqvist. Dessa nio träfigurer är ett gediget tillskott till de 40 sniderier som redan finns på plats. Träfigurerna föreställer många gånger lokala personligheter. En och annan känd figur, tenniskungen Gustav V och Edvard Persson, finns också i olika versioner. Teckningen ”Hemkört” är original och tecknades 1965. Sextiotalet var en mycket produktiv period i Borres liv.
– Vi är väldigt glada och tacksamma för dessa gåvor. Det betyder mycket för museet att fler av Borres alster blir tillgängliga för allmänheten, säger Ulla Boberg ordförande i Kulturföreningen Borres Vänner. Om du har något som du tror skulle passa i museets samling är du välkommen att höra av dig, fortsätter Ulla Boberg, mobilnr. 0702626539, e-mail ulla.boberg@hotmail.se
Text & Foto: Ingvar Jagestad

Borre syns nu även hos Glas & Bilrikt i Sölvesborg AB, Marco Bander.
Föregående artikelJuristen förklarar
Nästa artikelFamiljedag för påsklediga barn