Fr.v. Annette Nilsson, Thyra Nilsson, Ulla Boberg och Lennart Thomasson.

Sölvesborg
En träfigur snidad av Bror ”Borre” Carlström har skänkts av Annette Nilsson till Borre Museum. Vid samma tillfälle skänkte Lennart Thomasson en ”polisteckning”.
– Jag träffade Borre vid många tillfällen och det var på Hästtorgsgrillen, som min mormor och morfar drev under ett antal år. Trägubben fick jag efter min far och nu tycker jag den passar in bland övriga träfigurer på Borre Museum, säger Annette Nilsson.
Lennart Thomasson minns Borre från hans besök vid rasterna på Samrealskolan. Lennarts far, Alf Thomasson, tjänstgjorde som polis i Sölvesborg och var ägare av den nu skänkta ”polisteckningen”. Bovar och poliser var populära för Borres pennor. Museets många och tidstypiska teckningar av poliser och bovar utökas nu med ytterligare en.
–Vi är oerhört glada över dessa gåvor. Det är betydelsefullt för museet att kunna utöka sina samlingar, säger Ulla Boberg, ordförande i Kulturföreningen Borres Vänner. Borre Museum har i dagsläget 300 teckningar och ett 40-tal träsniderier. Det betyder mycket att lokala personer bidrar till vårt museum, fortsätter Ulla Boberg.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikel”Dagg-Patrullen” gästade Boa Gk
Nästa artikelSvensk skräckfilm som skrämmer utan att vara direkt nyskapande