Fr.v.tvåan Ronny Kvist, segraren Sven-Bertil Andersson och trean Roger Nolin.

Sölvesborg/Boa
”Dagg-Patrullens” utflyktsdag i oktober till grannklubben , Boa Gk, blev en fullträff. Inte bara för de fina prestationerna – de glada tillropen – utan också för att regnet höll sig borta.
Utflykten var corona-anpassad med spel inom länet, enskild körning och lottning utomhus. Spelarna visade att intresse för dylika arrangemang finns och ett tjugotal deltagare kom till start. Tävlingen omfattade 18 hål slaggolf singel och i lag bäst ut och bäst in. ”Prickskytte” idkades på hål 11 med inslaget närmast flagg som belöning.

”Prickskytten” Tommy Wilhelmsson

Utflyktens mästare blev Sven-Bertil Andersson. Sven-Bertil från Hällevik har skördat stora framgångar under sina år i ”Dagg-Patrullens” morgongolf. På Boa Gk slog han till igen! Sven-Bertil startade med intensiv, frisk och offensiv golf; trettiotvå slag netto första nio. Spelade säkert på inrundan med totalt sett gediget spel och seger med 5 slag, 68 slag netto.
Ronny Kvist spelade också imponerande och bjöd denna utflyktsdag på elegant golf. Hans fina inrunda, toppat med birdie på hål 17, gav andra plats med 73 slag netto. Roger Nolin startade magnifikt, redan på hål tre hördes birdiekvitter och första nio på 35 slag netto. På inrundan något lugnare tempo men höll undan och bronsplatsen var säkrad med 75 slag netto.
Bästa lag på utrundan blev Roger Arvidsson, Owe Malmberg och Ingvar Jagestad med tre jämna scorer. Inrundans vinnarlag blev Rolf Olsson, Ronny Kvist och Philip Andreasson som satte in vinnarstöten på hål 17 med ett par och två birdies.
Närmast flagg på hål 11 där en besvärlig hård och byig vind från vänster ställde till problem för de flesta av deltagarna. Dock ej för Tommy Wilhelmsson som med sin järnnia var exakt i längd och något till vänster om flaggan, det belönades med en greenfeebiljett.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelJosephine Bornebuschs gripande och experimentella drama om social distans
Nästa artikelTräfigur och teckning i gåva till Borre Museum