Födelsedagsfirande den 29 juli.

Öppet Hus, marknadstält och Borres födelsedag är numera tre traditionella begivenheter under sommaren. Årets firande var även ett 5-årsjubileum för Kulturföreningen Borres Vänner.

Att Killebom drar hemvändare är vida känt. Glädjande nog besöktes marknadstältet bl.a. av hemvändare med god kännedom om Borre. Många av dessa kom från grannorterna Bromölla och Karlshamn.

Skänkta träfigurer.

Borres och föreningens födelsedag firades den 29 juli på Kopparsträdets Hembageri där ett 25-tal medlemmar mötte upp. Traditionsenligt bjöds det på den smarriga Borrebakelsen, som har en touch av punsch/arrak i smaken, som toppas med ett ätbart självporträtt av Borre. Det talades om trevliga Borre-minnen och dagen till ära skänktes två träfigurer, snidade av Borre 1970, av Greta och Arnold Johansson genom sonen Klas. Borres seriefigur Pigge-Linus, som publicerades 27 år i tidningen Smålänningen, togs också upp under samtalen.

Ordförande Ulla Boberg informerade om framtiden där hon bland annat nämnde att föreningen får tillgång till en ny lokal för Borre Museum i tingshuset. Nu närmast i tur står en utflykt i september till Norje tingshus och konsthantverkarna Lindqvist i Norje.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVad händer i Läkarvillan?
Nästa artikelUtställning med Ametisterna i Hällaryds kyrka