Gemenskap, fart och fläkt i Sölvesborgcupen 2018.

Andra upplagan av Sölvesborgcupen spelas 14-16 juni. Från 80 lag 2018 till drygt 130 antalet anmälda i år. Mest långväga gäster kommer från Canada och Kosovo. Omkring 2000 deltagare med 1500 anhöriga kommer till stan!

Nära till allt var en av anledningarna till premiärsuccén 2018. God mat, fina anläggningar och bra ordning i spelprogrammet bidrog förvisso också till trivseln. 2018 arrangerades den första upplagan av Sölvesborgcupen. Cupen är ett samarrangemang mellan Sölvesborgs GOIF och AIK. Tävlingsgeneralerna Tomas Bonli och Åke Uneskog fick till en bra mix i utbudet, allt från själva spelet till trevliga aktiviteter. – Premiärårets målsättning att sätta trivselgraden högt visade sig vara en fullträff, säger Tomas Bonli, ordförande i Sölvesborgs GOIF. Nu spinner vi vidare med nya idéer bl.a. en scen för uppträdanden. Det finns utrymme för cupen att växa i antalet deltagande lag och i år blir det drygt 130 lag som deltar. Allt är organiserat så att spelare, ledare och anhöriga kan koncentrera sig på det viktigaste – det egna laget, fortsätter Tomas Bonli. Sölvesborgscupen spelas med fotbollens målsättning om Fair Play.*

Cupen är för tjejer/grabbar 12-16 år där alla deltagande lag är garanterade 5 matcher. Nytt för i år är gruppen: pojkar 16 år. Lagen 12 år spelar i grupper utan vidare slutspel. För lagen 13-16 år spelas först gruppspel i 4-lagsgrupper, sedan slutspelsgrupper följt av semi- och finaler i cupspel.

Med dryga 130 lag kommer drygt 300 matcher att spelas. Lagen kommer från Stockholm i norr till Trelleborg i söder. Lag med allsvensk anknytning som deltar är AIK, IFK Norrköping och Hammarby IF. Från Superettan kommer Örgryte IS, Trelleborg FF, Öster IF och IF Brommapojkarna. Mest långväga gäster är Lank Fotball från Canada som deltar i klassen pojkar 13 och FC Forsa Kosovo pojkar 14.

Under de tre dagarna 14-16 juni spelas denna den andra upplagan av Sölvesborgcupen på tolv närliggande fotbollsplaner. Med fortsatt utveckling och med sin härliga atmosfär har cupen stora möjligheter att bli en av Sveriges trivsammaste sommarcuper.

* Fair Play är något fotbollen anammat med främjandet av just spel och ett värdegrundsarbete för människors lika värde.

Text: Ingvar Jagestad
Foto: Sölvesborgs GOIF

Föregående artikelBlekinges västra kustlinje är som en oslipad diabas
Nästa artikelMörrums skola besökte Stålagården