’Mattias framför sin arbetsplats och paus i arbetet med tillbyggnad och takbyte i Norje

Norje
I ett stugområde i NorjeBoke träffar jag den lokala ”handyman” Mattias Pettersson, som är i full gång att bygga till och byta tak på en av stugorna.
Efter utbildningen till anläggningsingenjör har han arbetat som arbetsledare inom byggindustrin. 2016 fick Mattias Pettersson en fråga från byggaren Jonas Bengtsson, som just då hjälpte Mattias att bygga om sitt hus. Frågan löd, vill du inte starta eget och börja bygga med mig?
– Frågan kom sig av att jag själv gjorde en del av arbetet på mitt hus och Jonas tyckte att mitt arbete var mycket bra och noggrant. Jag blev smickrad och funderade så klart på frågan, eftersom jag gillar att konstruera och skapa, samt lösa problem så blev det som så att jag startade eget. Jag och Jonas arbetar fortfarande ihop med projekten.
Hur kommer det sig att ni är i Norje Boke stugområdet och bygger, eftersom ni nu varit här under lång tid?
– Ja det är riktigt att vi har varit på plats och byggt om och byggt till samt panelat om mm under lång tid men det sprider sig att de som har stuga här anlitar gärna oss då vi gör arbeten bra och sen spelar det viss roll att jag är boende i området, berättar Mattias.
Det har gått som det brukar om man sköter arbetet då blir det många förfrågningar och man börjar stressa för att hinna med och plötsligt arbetar man alldeles för mycket, det var vid en sådan topp som Mattias ansåg att han var tvungen att anställa sin första medarbetare. Det skulle bara vara temporärt men det slutade med ytterligare en anställd så i dag är vi tre som arbetar i mitt företag.
Bygger ni allt?
– Ja det kan man säga och det viktigaste av allt är att vi tar ett ansvar som totalentreprenörer så kunden slipper att ta mer än ett samtal för att nå vvs, elektriker, målare mm. Det är i just det arbetet som våra nätverk av duktiga samarbetspartners verkligen slår igenom. Kunden kan förklara för oss hur de önskar få saker och ting utfört och vi följer deras önskan.
Skulle något inte bli riktigt som man tänkt sig ja då finns vi här och kan justera detaljerna.
– Det är känslan av att kunna skapa något som löser ett problem med tex. trångboddhet eller nytt soldäck som gör att man kan glädja människor, den känslan får mig att gilla mitt arbete. Dessutom ska vi även nämna att kundens livskvalité påverkas positivt av att lösa det som de har sett som ett stort problem.
Jag och Jonas arbetar vidare och nästa projekt ligger 20 m ifrån detta tillbygge vi nu har igång så det blir ingen lång flytt för nästa arbetsplats.
Lycka till med nästa projekt önskar vi på INFO-Bladet

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelThorén Framtids årskurs 9 inspirerar till motion
Nästa artikelPolisbricka No 1