Bakre led från vänster: Anna-Ida Dinneke, Nasradin Abdi, Alexandar Peteovic, Noah Algotsson, Devin Björkefors, Edvin Lövstedt, Moaiyd Alabed och Anders Brorsson. Nedre led från vänster: Vide Eriksson, Ville Heijel, Emilio Törnkvist, Malte Sonesson, Colin Berntsson, Vilmer Håkansson, Kalle Broberg och Arvid Milton Brorsson.

Sölvesborg
´Med närhet till allt´ som målsättning är maxantalet satt till 90 deltagande lag i Sölvesborgscupen 17–19 juni. Två internationella lag, P12 och P15 från FC Forca, Kosovo har dock rymts trots antalsmaximeringen. SGIF deltar med fem pojklag och två flicklag.
SGIF ungdomsfotboll sysselsätter 350 ungdomar fördelade på 15 lag, 10 pojklag och 5 flicklag, varav 4 i samarbete med Lörby IF. Ledarstaben uppgår till ett drygt femtiotal där alla genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Hälften har fotbollsförbundets utbildning på olika nivåer. Med stort intresse, kraft och energi lägger de mycket tid på att utveckla ungdomarna till duktiga fotbollsspelare. SGIF har i denna ungdomsverksamhet en fin plantskola med unga framtidslöften. Träningsmöjligheterna är mycket goda med en tillgång av 5 gräsplaner och en konstgräsplan på idrottsplatsen Svarta Led.
Lag P13 är ett av Sölvesborgs lag som skall delta i den egna cupen. Laget är ett sammansvetsat gäng som i stort sett spelat tillsammans i 8 år. Lagledare är Anna-Ida Dinneke och tränare är Anders Brorsson. Laget tränar tre gånger i veckan året runt och spelar 30-40 matcher per år. Populärt på träningen är ´kvadraten´ och ´tvåmål´, däremellan ”smyger” ledarna in ett och annat fyspass! Två gånger i månaden bjuds det in till träning i Blekinge Fotbollsförbunds regi.
Denna kväll, vid INFO-bladets besök, var det speluppbyggnad och spelbredd som tränades. Gemensamma träningar finns också för föreningens målvakter som ”trimmas” av målvaktstränaren André Persson. P13 spelar i Blekingeserien och har ”hamnat” i en grön-blå grupp för åldrarna 13-14 år. Omläggningen i höstas till spel med nio spelare har blivit en förändring att anpassa träningen till. Lagets styrka är att rulla bollen inom laget med ett fint passningsspel och som sista utpost står en duktig målvakt.
– Vetskapen om deltagande i Sölvesborgscupen har varit en fin sporre för vårens träningar säger, Anna-Ida Dinneke. För att uppleva den rätta känslan och ta del av cupgemenskapen har laget bestämt att de skall logera i skolan precis som de gästande lagen, fortsätter Anna-Ida.
Året blir ett riktigt ”cupår” för laget. De har redan spelat i Nickes cup i Växjö. En inomhuscup med korta intensiva matcher mot olika motståndarlag. Det blev spel i sju matcher med fem segrar. Totalt en andra plats och en fin morot inför Sölvesborgscupen. Efter den egna cupen deltar laget i Norrtälje Cup månadsskiftet juli/augusti. Det är lite av ett vänortsutbyte då Norrtälje deltar i Sölvesborgscupen.
Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVälkomna till Mörrums folkets park 18 juni
Nästa artikelHALLÅ DÄR… Gerdie Ohlsson-Ekstrand – ny kassör i Kulturföreningen Borres Vänner