Leif Palmkvist, Mikael Rosengren, Artur Sarezäder, Steve Jönsson, Anders Molin och Bengt Svensson

Mörrum

Denna månad invaderas parken i Mörrum av bilar från 50- och 60-talet samt countrymusik. Det är ett gäng som har gamla bilar som gemensamt intresse som tillsammans med musi-kaliska vänner anordnar denna dag. Om man äger ett gammalt fordon från 50- eller 60-talet får man gärna komma och visa upp den denna dag. Det går bra med både bil, atraktor, moped, motorcykel eller lastbil. Det är bara att dyka upp innan klockan 10 då det startar för publiken. Gärna en bra stund innan för att hinna organisera upp bilarna på bästa sätt.

Det kommer att finnas många coola bilar på plats 18 juni

Där kommer bland annat finnas en ford från 59 och en olsmobile från 71 som inte har varit igång sedan 1979 tills den fick kärlek av nuvarande ägare. Lena Mattson och Roger Karlsson blev tillfrågade om de ville vara med på evenemanget eftersom de spelade i Kristianstad för några år sedan på en bilutställning. Country-musiken har alltid kopplats ihop med bilar och 50–60-talet och USA. – Johnny Cash, Patsy Line med flera strömmar ofta ut ur dessa bilars ljudsystem. Det är inte bara Rockabillyn som står på topp, säger Lena Mattsson. Denna dag kommer Ulf och Marlene samt One58 att spela och sjunga countrymusik. Det kommer att spelas på två olika scener, både gamla utomhusscenen och utedansbanan där One58 kommer att spela akustiskt. Där kommer även att vara linedance.

Roger Karlsson är en av musikerna denna dag

Man kommer att kunna mingla runt i hela parken och lyssna på musik, titta på alla häftiga bilar och köpa fika och korv till bra priser. Inträdet kommer att vara lågt så att alla har råd att komma. Nu håller vi tummarna för att vädergudarna är med denna dag. – Är det fint väder kommer mycket folk, säger Anders Molin. Alla intäkter från denna dag kommer att gå direkt till Folkets hus i Mörrums utomhusscen för renovering samt Barncancerfonden. Det kommer att bli en glädjefull dag för hela familjen där intresset för bilar och musik sammanfogar utställare, musiker och besökare. För att komma in i rätt stämning rekommenderar gänget er att titta på filmen Sista natten med gänget, vars originaltitel är American Graffiti.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelVem hjälper när teknik, TV eller Dator blir för svårt?
Nästa artikelSGIF:s P13 deltar i Sölvesborgscupen