Sölvesborg/Ljungaviken
Säsongstart för Blue Note på nyrenoverad Golfkrog, med gästande orkestern Alf Green and His Soul Mates. Lite av en ”trissvinst”, fullsatt hus, husmanskost i toppklass och sprudlande frisk musik.
Man äter med öronen också – krydda maten med musik är ett sant uttryck och musik och mat en lyckad kombination. Så också denna premiärkväll där de nyrekryterade kockarna bjöd upp till en smakfull och läcker meny. Smakfull och läcker musik bjöd gästande Alf Green and His Soul Mates upp till, med fina solon i samspel med ett mästerligt sound.
Alf Green Band har en intressant och spännande sättning; Alf Gren trummor/sång; Håkan Ekvall saxofon/klarinett; Erkan Molina gitarr; Lars Ljungberg vibrafon och Håkan Persson bas/sång. Bandet är en uppskattad gäst i Sölvesborg, nu med ett tredje besök hos Blue Note.
Detta Malmöbaserade band såg dagens ljus för tre år sedan. De spelar jazz från 20-30 talet och kryddar gärna spelningarna med tolkningar av jazzgitarristen Jean ”Django” Reinhards låtar. Jazzklubbar och festivaler är deras spelplatser bl.a. på en ångbåt i Dresden inför 10 000 åhörare.
Kvällens låtar har anknytning till artister som Ray Charles, Chris Barber, Svend Asmundsen, Dinah Washington, Billy Holiday m.fl. där igenkänningsfaktorn uppskattades av åhörarna. Chris Barbers storsäljare i Sverige, Petit Fleur, med ett stämningsfullt solo från sopransaxofonen fick kvällens längsta bifall.
Den nu nämnde Jean ”Django” Reinhards låtar inledde kvällen för att lite senare ”poppa” upp i en Bossa Nova version och därefter mynna ut i låten `Josef Josef`, som ”Django” skrivit om sin bror Josef. Vad som genomsyrade musiken denna kväll var dels, den lustfylldhet som hela bandet utstrålade, dels en i alla stycken härligt underhållande sammansatt spellista.
Nästa spelning på Sölvesborgs Golfkrog i Blue Notes regi går av stapeln torsdagen den 28 april. Gästande band blir Violet Green som består av sex kvinnliga musiker med en bakgrund från punk, rock och blues.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelFamiljedag för påsklediga barn
Nästa artikelVampyrisk skräck i superhjältevärlden med Jared Leto