Leon Nilsson segrade inför hemmafansen.

Varje månad arrangeras diplomboxningar i Skåne/Blekingeregionen och en gång om året står, BK Revansch, för arrangemanget. Den 19 januari gick Sölvesborgsklubbens upplaga av stapeln.

Boxningarna ägde rum i klubblokalen som är belägen i gamla skofabriken. Med totalt 14 matcher och 4 hemmaboxare i matchlistan bjöds det på spännande och jämna matcher inför en fulltalig publik.  Tävlingsansvariga Tommy Månsson och Felix Lundström fick till en välarrangerad boxningsgala med bl.a. deltagare från, Höje Taastrup, Danmark. Fyra hemmaboxare var i farten Abdula Sab, Leon Nilsson, Ali Hassan Thiab och Alfred Thorén.

Matchen INFO-bladet följde var den mellan hemmalöftet Leon Nilsson, och Elvin Bengtsson, Hälsingborg BK. Med sin långa räckvidd visade Leon upp en fin vänsterjabb följt av en och annan rak höger. Motståndaren Elvin visade upp en ”titt ut gard” likt gamle Ingo-motståndaren Floyd Patterson. Detta ger utrymme för inhoppande vänster- och högerkrokar som inte var helt ofarliga. Leon dominerade mer och mer i tredje ronden och speciellt ett par rejäla högerträffar satte sina spår hos en tröttnande motståndare. Seger för Leon med 3-0 inför entusiastiska hemmafans. Leon tilldelades också pris för bästa hemmaboxare.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelDigiLabb – Lev ut ditt teknikintresse
Nästa artikelPopulär danskurs i Bellevue fortsätter även i år