Sölvesborg
Varje år, undantaget pandemiåren har det arrangerats julmarknad i Slottslängorna i Sölvesborg. Nu är förberedelserna i full gång för att skapa en mysig och julig atmosfär. Första helgen i advent hälsas besökare varmt välkomna!
Marknaden pågår under 3 dagar, från fredag till söndag. Den 25-27 november fylls slottslängorna smaker, dofter och vackra ting från lokala utställare i en stor mat- och hantverksmarknad.
Julmarknaden erbjuder mycket gott för hungriga besökare, till exempel Toastmannens juliga toast, Scouternas fattiga riddare med varm choklad, eller Brinkagårdens pumpasoppa med hembakat bröd. Våfflor, glögg, lussekatter och pepparkakor finns självklart också.
Tomten kommer på besök lördag-söndag, så även marknadens ulligaste besökare alpackorna som håller till ute på gården. Barnen kan gå på jakt efter de små gömda nissehusen, eller varför inte hänga upp sin önskelista i önskegranen?
Nytt för i år temat återbruk som löper som en röd tråd genom arrangemanget. Flera fynd kan du göra i Jeppes antikhandel som flyttar in i glashyttan. Vill du sitta ned och koppla av och njuta av glögg och en lussekatt? I år har vi fler sittplatser. Så dig gärna ned i vår nya myshörna inredd från second hand.
Sölvesborgs kommun arrangerar julmarknaden och har sett över hur man kan göra arrangemanget mer energieffektivt. Alla lampor har bytts ut till LED samtidigt som belysningen i år blir någon mindre, till fördel för andra typer av dekorationer som ska smycka Slottslängorna till julstämning.
Foto: Charlotte Pettersson

Föregående artikelTacos-kvällar på Böckmans.
Nästa artikelEn föreläsning om Titanic