Full aktivitet under jubileet.

Lörby – Härligt väder och mycket folk sammanfattade ett lyckat firande av Lörby park den 7 september.

Arrangörerna beskrev hela jubileet som ett lyckat evenemang med mycket värme och glädje. Tre flickmatcher spelades och en match i division 1 Sydöstra Götaland där Lörby lyckades knipa en viktig poäng.

Förutom fotboll sponsrade Sölvesborg Mjällby Sparbank på korv, Hulténs möjliggjorde godisregn för alla barn som var närvarande och Team Sportia lånade ut en speedshoter*.
I halvlek på seniorernas hemmamatch höll Arne Persson, en trotjänare inom föreningen, ett tal. En historia som beskrev idrottsplatsens historia:

Arne Persson, en trotjänare inom föreningen, när han berättade om idrottsplatsens tillkomst.

”- För drygt 100 år sedan kom en ung Folkskollärarinna till Lörby Skola, Viktoria Persson. Hon gifte sej med läraren i skolan och blev Thora Hallerth.
Det visade sig snart att hon hade ett brinnande intresse för idrott. Något som fick stor betydelse för regionens idrottsutövande. Redan 1921 anordnade hon den första tävlingen i fri idrott på Hästtorget i Sölvesborg för skolungdom. Deltagare var nuvarande Sölvesborgs kommuns skolor. 1930 bildade hon ”Lörby Skolidrottsförening.”, berättade Arne inledelsevis.

Det skulle även visa sig att Thora var en av de stora initiativtagarna till att Lörby IF bildades 1941 och alla i byn fick möjlighet till att utöva idrott på platsen. 1944 fick Thora i uppdrag att anordna en invigning.

Representanter från Blekinge Idrottsförbund, Mjällby kommun, byns skolbarn, blekingska idrottsutövare och över 600 åskådare deltog vid denna festlighet.

”- Vi är stolta över den anläggning vi denna dag kan visa upp och på det sätt den förvaltats under dessa 75 år. Jag vill slutligen framföra föreningens tack till dem som på många olika sätt bidragit till att skapa en fantastisk gemenskap för hela bygden.” avslutade Arnes tal.

*Speedshoter: Hastighetssensor som mäter hur hårt man skjuter eller slår i sporter som fotboll, golf mfl.

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Marie Eriksson

Föregående artikelThailands bästa exportvara
Nästa artikelHöstläger för sångintresserade