Clara Andersson siktar på nya uppdrag i de svenska färgerna.

Sölvesborg/Polen
Clara Andersson, BK Revansch, landslagsdebuterade i Silesian Woman´s Championship vilket gav erfarenhet med sikte på nya uppdrag i de svenska färgerna.
Internationell rutin
Svenska boxningsförbundet har landslag för ungdom, junior och senior. De boxas antingen i en landskamp mot ett enskilt land eller är en trupp som deltar i en internationell turnering. Till turneringen i Polen bestod landslagstruppen av fyra juniorer och tolv seniorer samt tre ledare. Mest namnkunnig i truppen är Love Holgersson med över 100 matcher varav många i internationella sammanhang. Debutant var, Clara Andersson BK Revansch, i 52 kilosklassen med likväl en del internationell rutin från matcher i de danska ringarna.
Fina kombinationer
Clara Andersson var med på sin första landslagssamling hösten 2020 och nu återigen i augusti 2022 inför turneringen i Polen. Silesian Woman´s Championship arrangerades för 17:e gången, med 230 deltagare från 30 länder. Clara lottades mot danskan Cecelie Jensen, där bägge bjöd upp till flitig slagväxling direkt. Fin vänsterjabb med efterföljande höger för Clara, gav ett par kombinationer med gott resultat. Cecelie visade ”gå-påare-stil”, dock med lågt huvud, som resulterade i ett flertal tillsägelser. Fortsatt fina kombinationer av Clara i en mycket jämn match där poängdomarna belönade danskan med minsta möjliga segermarginal 2-1.
Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelTummetottloppet kunde äntligen genomföras igen
Nästa artikelHöst och Halloween